
Το μεγάλο φινάλε στο Άμπου Ντάμπι μετά το... έγκλημα στρατηγικής της McLaren
Κώστας Ψάρρας και Πάνος Σεϊτανίδης προσπαθούν να χωρέσουν μέσα σε μία ώρα τα όσα έγιναν στο Κατάρ...
Αλλαγή σε κανονισμό ανακοίνωσε η FIA για το αγωνιστικό τριήμερο στο Ζάντφορτ που αναμένεται να επηρεάσει τη στρατηγική των ομάδων.

Για την αύξηση του ορίου ταχύτητας των μονοθεσίων στο pit-lane αποφάνθηκε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ανακοινώνοντας πως τα 60 χλμ./ώρα που ίσχυαν μέχρι πρότινος στη συγκεκριμένη πίστα γίνονται 80 χλμ./ώρα στο φετινό Grand Prix Ολλανδίας.
Στόχος της FIA με αυτή την κίνηση είναι η μεγαλύτερη ποικιλία στρατηγικών επιλογών, αφού η συνολική διάρκεια του pit stop ελαττώνεται σημαντικά.
Μέχρι πρότινος, οι ομάδες ήταν διστακτικές στο Ζάντφορτ με το δεύτερο pit-stop και εκτός απροόπτων φρόντιζαν ο αγώνας να βγαίνει με μία στάση. Εξάλλου, μιλάμε για ένα σιρκουί που οι προσπεράσεις δεν είναι πολύ εύκολες και το track position παίζει μεγάλο ρόλο.
Η FIA ελπίζει πως σε συνεργασία με τις πιο μαλακές γόμες που φέρνει φέτος η Pirelli στο Grand Prix, οι στρατηγικές επιλογές των ομάδων απλώνονται σε ένα μεγαλύτερο φάσμα, γεγονός που πιθανότατα να προσφέρει ποικιλία και κατά επέκταση πιο πλούσιο θέαμα.
Η ιταλική εταιρεία ελαστικών επέλεξε για το αγωνιστικό τριήμερο στο Ζάντφορτ τις C2-C3-C4 για σκληρή-μέση-μαλακή, αντίστοιχα. Πέρυσι, υπήρχαν οι C1-C2-C3 που άντεξαν εύκολα και έβγαλαν τον αγώνα με ένα pit-stop.