NASCAR Cup: Ράγισαν καρδιές στη Ford, αγαλλίασαν της Toyota και του Jordan

×

Γιώργος Ανανίδας

Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά φινάλε της σεζόν, ο Tyler Reddick πήρε μία απροσδόκητη νίκη στην Talladega, εκμεταλλευόμενος το ατύχημα του McDowell δύο στροφές πριν την καρό σημαία.

NASCAR Cup

Την ώρα που η Ford έψαχνε την πρώτη της νίκη στη σεζόν, την εβδομάδα μάλιστα που η Ford Mustang έκλεισε 60 χρόνια ζωής, η 23XI Racing του Michael Jordan (και του Denny Hamlin) άνοιξε λογαριασμό για φέτος, κερδίζοντας από… σπόντα.

Ο Reddick προηγούνταν κατά την είσοδο των αυτοκινήτων στον τελευταίο γύρο, αλλά ο Michael McDowell, με τον Brad Keselowski να τον σπρώχνει, πήρε πάλι την πρωτοπορία και την κράτησε μέχρι τις στροφές 1 και 2.

NASCAR Cup

Κατά την είσοδο στην μεγάλη κεκλιμένη, ο οδηγός της Front Row έκλεισε τη γραμμή του για να μπλοκάρει την κίνηση του Keselowski, με τον δεύτερο να αλλάζει αμέσως ξανά γραμμή. Ο McDowell προσπάθησε να μπλοκάρει ξανά τον πολύπειρο αντίπαλό του, αλλά ο κακός συγχρονισμός της κίνησης οδήγησε σε επαφή και τη Ford Mustang του στον τοίχο.

Αναπόφευκτα, το… μισό grid συλλέχθηκε από το ντόμινο συγκρούσεων, προκαλώντας χαμό στον τερματισμό.

NASCAR Cup

Ομολογουμένως, ήταν μία εντελώς απροσδόκητη νίκη για την Toyota, η οποία 30 γύρους νωρίτερα, είχε δει τέσσερα αυτοκίνητά της να μπλέκονται στο ίδιο ατύχημα και να τίθενται εκτός.

Πίσω από τους Reddick και Keselowski τερμάτισε ο Noah Gragson, με τους Ricky Stenhouse και Alex Bowman να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Το Top-10 ολοκληρώθηκε από τους Anthony Alfredo, William Byron, Todd Gililand, Daniel Hemric και Harrison Burton.

Από την άλλη, στον McDowell δόθηκε η 30η θέση, άρα και 7 βαθμοί, παρά το συμβάν και το γεγονός ότι ουσιαστικά εγκατέλειψε.

Ως προς τα Stage, ο Austin Cindric κατάκτησε το πρώτο επικρατώντας του Chase Elliot για μόλις 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου, σε τερματισμό αλά… Ατλάντα!

Ο Joey Logano πήρε το δεύτερο Stage, κρατώντας πίσω του τον Cindrc με πάνω από ένα δέκατο διαφορά.

Ο 11ος αγώνας του NASCAR Cup Series διεξάγεται την επόμενη Κυριακή (28/4) στο Dover Motor Speedway.