NASCAR Cup: 500 μίλια απροσδόκητου αγώνα στο ιστορικό Talladega Superspeedway

×

Γιώργος Ανανίδας

Μετά το Τέξας, το NASCAR Cup Series ταξιδεύει στο Λίνκολν της Αλαμπάμα για τον δέκατο αγώνα της σεζόν και τα 500 μίλια στην ιστορική οβάλ πίστα της Talladega.

NASCAR Cup

Πρόκειται για έναν από τους πιο απρόβλεπτους αγώνες της σεζόν, που φέρει πολλά στοιχεία όμοια με τη Daytona. Πρώτο και κύριο είναι η απόσταση, καθώς η πίστα της Talladega έχει μήκος 4,28 χιλιόμετρα.

Ταυτόχρονα, οι οβάλ στροφές είναι έντονες και αγγίζουν τις 32-33 μοίρες κλίση.

Το αγωνιστικό τριήμερο έχει μία έξτρα σημαντική ιδιαιτερότητα. Οι κινητήρες των αυτοκινήτων θα έχουν περιοριστές αέρα, άρα και μειωμένη ιπποδύναμη, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει το επίπεδο του απροσδόκητου.

NASCAR Cup

Επτά οδηγοί που θα πάρουν εκκίνηση την Κυριακή (21/4) στον αγώνα της Talladega έχουν αναδειχθεί νικητές στην πίστα τα τελευταία εννιά χρόνια.

Αυτοί είναι οι Ryan Blaney, Kyle Busch, Ross Chastain, Brad Keselowski, Joey Logano, Ricky Stenhouse Jr. και Bubba Wallace. Το παράδοξο είναι πως κανείς τους δεν έχει νικήσει ακόμα τη φετινή σεζόν, συνεπώς θα προσπαθήσουν να αρπάξουν τώρα την ευκαιρία.

Ο τελευταίος νικητής στο Talladega Superspeedway είναι ο Kyle Busch, ο οποίος έχει κερδίσει στην πίστα της Αλαμπάμα σε κάθε κατηγορία του NASCAR.

Ωστόσο, ο πιο επιτυχημένος οδηγός της συγκεκριμένης οβάλ διαδρομής από τους εν ενεργεία, είναι ο Brad Keselowski με έξι νίκες. Η πρώτη του ήρθε το μακρινό 2009 και η τελευταία το 2021. Πιθανώς να θέλει να αυξήσει αυτόν τον αριθμό, επιστρέφοντας τώρα στις επιτυχίες.

NASCAR Cup

Εκτός απροόπτου και αναβολής λόγω κακοκαιρίας, ο αγώνας GEICO 500, όπως ονομάζεται, θα μεταδοθεί την Κυριακή (21/4) στις 22:00 ζωντανά και αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+.