GP Κίνας: Ο Verstappen κέρδισε το πρώτο Sprint, οι υπόλοιποι τις εντυπώσεις

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Max Verstappen κατάφερε να αναρριχηθεί από την 4η θέση και να κατακτήσει τον αγώνα Sprint στη Σαγκάη, με τους Lewis Hamilton και Sergio Perez να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Συναρπαστικές μάχες πιο πίσω με μεγάλο χαμένο τον Fernando Alonso που εγκατέλειψε, στο 4-5 οι δύο Ferrari που πάλεψαν μεταξύ τους και με… όλους.

GRAND PRIX ΚΙΝΑΣ - SPRINT

Στην εκκίνηση, ο Hamilton έφυγε καλύτερα από τον poleman Norris, πήρε την εσωτερική και κέρδισε την πρωτοπορία. Ο οδηγός της McLaren προσπάθησε να αντεπιτεθεί στη στροφή 1, αλλά ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής είχε την εσωτερική και άθελά του, λόγω υποστροφής, ώθησε τον Norris εκτός πίστας.

Από εκεί και έπειτα, για το υπόλοιπο του πρώτου γύρου, η συνέχεια ήταν καταστροφική για τον νεαρό Βρετανό, καθώς έπεσε 7ος! Συνεπώς, όλοι μέχρι την 6η θέση είχαν κερδίσει μία θέση.

Μέχρι τον 5ο γύρο, οι διαφορές είχαν ανοίξει για πάνω από 1 δευτερόλεπτο από θέση σε θέση στην πρώτη οκτάδα. Η μόνη μάχη που ενίοτε είχε DRS, ήταν αυτή των Sainz, Perez και Leclerc.

Στον 7ο γύρο, ο Verstappen έκανε την πρώτο του επίθεση και στην μεγάλη πίσω ευθεία προσπέρασε εύκολα τον Alonso για τη 2η θέση. Ο Ολλανδός είχε τον καλύτερη ρυθμό στην πίστα, μάζεψε πολύ εύκολα τη διαφορά και από τον Hamilton και στον 9ο γύρο, κέρδισε την πρωτοπορία.

Από εκεί και πέρα, ο Verstappen άνοιξε πολύ εύκολα τη διαφορά και το ενδιαφέρον μετακινήθηκε στο «τρενάκι» DRS μεταξύ Sainz, Perez και Leclerc. Ο Μεξικανός πίεζε ασφυκτικά τη Ferrari, όμως ο Alonso έμοιαζε να βοηθάει τον συμπατριώτη του, μένοντας κοντά και δίνοντάς του DRS.

Στον 15ο γύρο, ο Μονεγάσκος επιτέθηκε στον Perez, αλλά ο οδηγός της Red Bull Racing αμύνθηκε εξαιρετικά. Έναν γύρο μετά, η τετράδα με το DRS «έσκασε» και μας χάρισε μία απίστευτη μάχη.

Sainz και Alonso πάλεψαν μανιωδώς για την 3η θέση, χωρίς να χαρίζεται κανείς. Αλλά ο Perez ήταν εκεί και με το που βρήκε κενό, εκμεταλλεύτηκε την μάχη των δύο και ανέβηκε αμέσως 3ος με μία εντυπωσιακή προσπέραση.

Ο μεγάλος χαμένος της μάχης ήταν ο Alonso που έπεσε 5ος, καθώς τον πέρασε και ο Leclerc. Ο Μονεγάσκος με τη σειρά του επιτέθηκε στον Sainz, με τον Ισπανό να αμύνεται επίμονα. Ωστόσο, ο Leclerc δεν άφησε περιθώρια και παρότι ακούμπησαν μεταξύ τους, προσπέρασε και πήρε την 3η θέση.

Στο μεταξύ, ο Fernando Alonso έπεσε πίσω και τελικά εγκατέλειψε, έχοντας αποκομίσει πρόβλημα από τις έντονες μάχες και τις επαφές που είχε νωρίτερα με τον Sainz.

Αντίθετα με τους υπόλοιπους πίσω τους, ο Max Verstappen τερμάτισε με άνεση και κέρδισε στη Σαγκάη το πρώτο Sprint της σεζόν. Ο Lewis Hamilton ακολούθησε πίσω από τον Ολλανδό, με τον αξιόμαχο Perez να τερματίζει 3ος.

Εντυπωσιακός και ο George Russell που μπήκε στους βαθμούς με την 8η θέση.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Sprint Race στην Κίνα:

GRAND PRIX ΚΙΝΑΣ - SPRINT