Aston Martin και Honda με το βλέμμα στο πρωτάθλημα του 2026

×

Μαρία Ανδρεάδη

Από το 2026 κι έπειτα, η Honda θα αφήσει οριστικά πίσω της τη συνεργασία με τις Red Bull Racing και Visa Cash App RB. Οι δύο ομάδες θα αγωνίζονται με τους κινητήρες της Red Bull Ford Powertrains, ενώ οι Ιάπωνες κατασκευαστές θα ξεκινήσουν μία νέα συνεργασία με την Aston Martin.

Fernando Alonso

Όπως οι ίδιοι δήλωσαν, εντυπωσιάστηκαν από τη φιλοδοξία του Lawrence Stroll και το πείσμα του να μετατρέψει τη βρετανική ομάδα σε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ο πρόεδρος της Honda Racing Corporation, Koji Watanabe, επιβεβαίωσε ότι και οι δύο πλευρές μοιράζονται αυτό τον στόχο.

«Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά χρειαζόμαστε καλούς στόχους για να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια μαζί με την Aston Martin,» δήλωσε ο Ιάπωνας. «Η Honda εντυπωσιάστηκε από το πάθος του κυρίου Stroll κι από τη δυνατή ηγεσία του ώστε να παλέψει για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2026

«Επενδύουν πολλά χρήματα για να στήσουν το εργοστάσιο στο Silverstone,» συνέχισε. «Τους επισκεφθήκαμε για να δούμε το εργοστάσιο που βρισκόταν υπό κατασκευή. Είναι πολύ ανοιχτοί και όλη η ομάδα εργάζεται προς την ίδια κατεύθυνση. Είναι μία ενωμένη ομάδα κι αυτό μας δίνει μία πολύ καλή εικόνα

Όλα αυτά, αφού ο Fernando Alonso ανακοίνωσε ότι «είναι εδώ για να μείνει», με την ανανέωση του συμβολαίου του τουλάχιστον μέχρι το 2026.