NASCAR Cup: Επιστροφή στο Τέξας για 400 μίλια δράσης

×

Γιώργος Ανανίδας

Το NASCAR Cup Series επιστρέφει μετά το COTA στη νότια πολιτεία των ΗΠΑ, για το AutoTrader EchoPark Automotive 400, το 9ο αγωνιστικό τριήμερο της regular season.

NASCAR Cup

Ο William Byron καταφτάνει στο Τέξας ως νικητής και του περασμένου αγώνα στο Μάρτινσβιλ, αλλά και του έτερου αγώνα της ίδιας Πολιτείας, στο COTA, πριν μερικές εβδομάδες.

Επίσης, καλείται να υπερασπιστεί την περσινή του νίκη στο AutoTrader EchoPark Automotive 400, όντας ο άνθρωπος που πήρε την καρό σημαία την τελευταία φορά που το NASCAR έτρεξε στο Texas Motor Speedway.

Ο 26χρονος έχει κερδίσει δύο σερί φορές στην πίστα 1,5 μιλίου του Τέξας, με τον τελευταίο που πέτυχε κάτι παρόμοιο όντας οδηγός της Hendrick Motorsports, να είναι ο θρυλικός Jimmy Johnson. Ο οποίος με τη σειρά του, θα πάρει τη δεύτερη εκκίνησή του στη σεζόν την Κυριακή (14/4), από τις εννέα συνολικά που είναι προγραμματισμένες.

NASCAR Cup

Το Texas Motor Speedway έχει αποδειχθεί μία απαιτητική πίστα ανά τα χρόνια και αναμένεται να αποτελέσει πρόκληση για πληθώρα οδηγών που ακόμα ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στη σεζόν.

Είναι μία ακόμα οβάλ πίστα στο πρόγραμμα του NASCAR Cup Series, με τις στροφές 1 και 2 να έχουν 20 μοίρες κλίση, την ώρα που οι 3 και 4 έχουν 24 μοίρες κλίση.

Οι κατατακτήριες δοκιμές αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο για κάθε οδηγός, αφού πάνω από το 76% των αγώνων στο Τέξας έχουν κατακτηθεί από οδηγό του Top-10 της εκκίνησης.

Ο Kyle Larson ηγείται της βαθμολογίας αυτή τη στιγμή, με τον Martin Truex στη 2η θέση με 14 βαθμούς διαφορά. Ο οδηγός της Hendrick Motorsports έχει κερδίσει στο Τέξας, πίσω στο 2021 που αναδείχθηκε και πρωταθλητής, ενώ αυτός της Joe Gibbs Racing ψάχνει ακόμα την παρθενική του νίκη στη συγκεκριμένη πίστα.

NASCAR Cup

Ωστόσο, το θετικό για εκείνον είναι πως τα πάει εξαιρετικά σε πίστες του 1,5 μιλίου, καθώς 12 από τις 34 συνολικά νίκες του έχουν έρθει σε πίστες όμοιας απόστασης.

Ο Truex είναι ο ένας εκ των τριών από το Top-6 της βαθμολογίας που βρίσκεται στην αναζήτηση της πρώτης του καρό σημαίας στη σεζόν, με τους άλλους δύο να είναι οι Ryan Blaney και Chase Elliot, πρωταθλητές το 2023 και 2020, αντίστοιχα.

Ο αγώνας της Κυριακής (14/4) θα μεταδοθεί στις 22:30, ζωντανά και αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+.