Andretti: Άνοιξαν επίσημα οι νέες εγκαταστάσεις στο Σίλβερστον

×

Γιώργος Ανανίδας

Η Andretti Global συνεχίζει τις ηχηρές επενδύσεις της ενόψει της αναπόφευκτης εισόδου της στη Formula 1.

Andretti

Η αμερικανική ομάδα είδε τη FIA να της δίνει το πράσινο φως πέρυσι τον Οκτώβρη, για την είσοδό της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ωστόσο, η Andretti δεν κατάφερε να πείσει και τη FOM, με τη διοργανώτρια αρχή να ανακοινώνει στις 31 Ιανουαρίου, ότι δεν εγκρίνει την αίτηση.

Αλλά η Andretti, με νοοτροπία και πόρους μεγάλης ομάδας δεν πτοήθηκε και συνεχίζει να πιέζει έμμεσα και να επενδύει, με στόχο την είσοδό της στη Formula 1 το 2026.

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεών της στο Σίλβερστον, αποτελούν μία ακόμα ηχηρή δήλωση της φιλοδοξίας της να αποτελέσει μέρος του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ στον πλανήτη.

Έχουν έκταση 4.000 τ.μ. και η Andretti Global, σκοπεύει να επεκτείνει την εγκατάσταση στα 7.000 τ.μ., κάτι που είναι στα άμεσα πλάνα της.

Το εργοστάσιο θα στεγάσει τις εγκαταστάσεις κατασκευής, έρευνας και εξέλιξης και αναμένεται να συνεργάζεται με τις εγκαταστάσεις της Andretti στην Ιντιάνα, καθώς και με τη βάση της ομάδας της Formula E στο Μπάνμπερι της Αγγλίας.

Υπενθυμίζουμε, ότι  το όλο εγχείρημα για την είσοδο του ομίλου στη Formula 1 υποστηρίζεται από την General Motors και κατ’ επέκταση από την Cadillac, που έχει ανακοινώσει ότι θα γίνει κατασκευαστής μονάδων ισχύος από το 2028.