NASCAR Cup: Ο Byron ηγήθηκε του 1-2-3 της Hendrick στο Μάρτινσβιλ

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο William Byron κατέκτησε στο Μάρτινσβιλ της Βιρτζίνια την τρίτη του νίκη στη regular season, με τους teammates του, Kyle Larson και Chase Elliot να ακολουθούν.

NASCAR Cup

Η Hendrick Motorsports έκλεισε 40 χρόνια «ζωής» το αγωνιστικό τριήμερο που μας πέρασε και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Rick Hendrick δε θα μπορούσε να ζητήσει πιο ονειρεμένο αγώνα από αυτόν που έκαναν οι οδηγοί του.

Ο Kyle Larson κατέκτησε την pole position το Σάββατο (6/4) στο Martinsville Speedway και την μετουσίωσε σε νίκη στο Stage 1, όπου και κυριάρχησε.

Το Stage 2 ήταν υπόθεση της Toyota, με τον Denny Hamlin να παίρνει τη δεύτερη νίκη του σε Stage στη σεζόν, χάρη στην προσπέρασή του στον Joey Logano. Μάλιστα, ο 43χρονος κλήθηκε να αμυνθεί από την επίθεση του Bubba Wallace, κάτι που ολοκλήρωσε με επιτυχία.

NASCAR Cup

Στο τελευταίο και αποφασιστικό Stage, ο William Byron και η Hendrick Motorsports ήταν αυτοί που πανηγύρισαν. Ο 26χρονος μπήκε για πιτ στοπ εν ώρα αγώνα (και όχι κίτρινης σημαίας ως συνήθως), ένα ρίσκο που απέβη κερδοφόρο και του χάρισε την πρωτοπορία στη μέση του Stage.

Aπό εκεί και πέρα, o  Byron πήγαινε για μία άνετη νίκη, μέχρι που δύο γύρους πριν το τέλος, ένα συμβάν έφερε την κίτρινη σημαία και το caution, οδηγώντας τον αγώνα σε παράταση (overtime).

NASCAR Cup

Οι πρώτοι εννέα δεν μπήκαν για αλλαγή και μετά από μία έντονη και καθαρή μάχη με τον Chase Elliot, ο Byron έφυγε καθαρά μπροστά στην επανεκκίνηση, κράτησε πίσω του τον Larson και πήρε την καρό σημαία με πάνω από μισό δευτερόλεπτο διαφορά.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων NASCAR στο Μάρτινσβιλ που μία ομάδα έκανε το 1-2-3. Μοιραία, έτυχε αυτή η φορά να είναι τώρα, στη 40η επέτειο της Hendrick Motorsports με τρεις οδηγούς της στην κορυφή.

NASCAR Cup

Ο Chase Elliot συμπλήρωσε έναν σχεδόν τέλειο αγώνα για την Hendrick στην 3η θέση, την ώρα που η πεντάδα συμπληρώθηκε από τους Bubba Wallace και Ryan Blaney. Το Top-10 ολοκληρώθηκε με τους Joey Logano, Tyler Reddick, Alex Bowman, Ryan Preece και Chase Briscoe.