GP Ιαπωνίας: Κυριαρχία Red Bull με νικητή τον Verstappen – 3η θέση για Sainz

×

Μαρία Ανδρεάδη

Νικητής για ακόμη μία φορά φέτος ο Max Verstappen, με τους Sergio Perez και Carlos Sainz να συμπληρώνουν το βάθρο.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Ο αγώνας στην Ιαπωνία ξεκίνησε με μία σύγκρουση που έφερε την κόκκινη σημαία. Αν και στις πρώτες θέσεις δεν είδαμε ανακατατάξεις, ο Daniel Ricciardo που εκκίνησε 11ος φάνηκε να δυσκολεύεται να βρει πρόσφυση. Ο Αυστραλός άλλαξε γραμμή και είχε επαφή με τον Alex Albon, με αποτέλεσμα να καταλήγουν και οι δύο στις μπαριέρες ελαστικών.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Η δράση σταμάτησε για λίγο και δόθηκε το «πράσινο φως» για επανεκκίνηση. Για ακόμη μία φορά δεν υπήρξαν αλλαγές στις πρώτες θέσεις, όμως ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος χαμένος, αφού δέχθηκε δύο συνεχόμενα προσπεράσματα από τον Oscar Piastri και από τον Charles Leclerc, πέφτοντας στην 8η θέση.

Η καθοδική πορεία του Βρετανού πρωταθλητή ήταν σταθερή και ο ίδιος προσφέρθηκε να δώσει τη θέση του στον teammate του, όπως κι έγινε στον 14ο γύρο.

Στον ίδιο γύρο εγκατέλειψε και ο Zhou Guanyu, επιστρέφοντας στο γκαράζ της Kick Sauber. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Άλλη μία δύσκολη μέρα για την ελβετική ομάδα.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Από εκεί και ύστερα, ξεκίνησε ένα σερί προσπεράσεων με καταιγιστικό ρυθμό. Οι θέσεις στην πρώτη δεκάδα ανακατεύτηκαν μετά τις αλλαγές ελαστικών. Ίσως η κυριότερη να ήταν η προσπέραση του Max Verstappen στον Charles Leclerc στον 21ο γύρο για την πρωτοπορία, αφού ο Ολλανδός είχε πέσει προς ώρας στην κατάταξη λόγω πιτ στοπ.

Με τα συνεχή προσπεράσματα να καταλαγιάζουν προς το τέλος του αγώνα, η Red Bull Racing διατηρούσε το 1-2 που είχε πετύχει στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ ο Leclerc βρισκόταν στην 3η θέση. Πίσω του, όμως, εξελισσόταν μία μονομαχία μεταξύ Carlos Sainz και Lando Norris για την 4η θέση. Ο Ισπανός, μάλιστα, είχε προηγουμένως ρωτήσει την ομάδα εάν θα μπορούσε να κυνηγήσει το βάθρο και η απάντηση ήταν θετική, προσπερνώντας ταυτόχρονα τον Βρετανό.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Στον 46ο γύρο, ο Μαδριλένος κατάφερε να περάσει και τον teammate του και να εξασφαλίσει το τελευταίο σκαλί στο βάθρο της Suzuka.

Η δράση όμως δεν τελείωσε εκεί. Μόλις τρεις γύρους πριν το τέλος, υπήρξε μία επαφή μεταξύ George Russell και Oscar Piastri στο σικέιν της στροφής 16, με τον Βρετανό να πετυχαίνει τελικά το προσπέρασμα έναντι του Αυστραλού στον τελευταίο γύρο για την 7η θέση.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Η καρό σημαία έπεσε με τον Max Verstappen να ανεβαίνει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, τον Sergio Perez να «κλειδώνει» το 1-2 και τον Carlos Sainz να τερματίζει στην 3η θέση.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Perez, Sainz, Leclerc, Norris, Alonso, Russell, Piastri, Hamilton, Tsunoda, Hulkenberg, Stroll, Magnussen, Bottas, Ocon, Gasly και Sargeant. Οι Zhou, Ricciardo και Albon δεν πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ