NASCAR Cup: Για 400 γύρους στο Martinville Speedway

×

Γιώργος Ανανίδας

Το NASCAR Cup Series δεν αλλάζει πολιτεία για τον όγδοο αγώνα της regular season, με το Μάρτινσβιλ της Βιρτζίνια να αποτελεί την επόμενη στάση του πρωταθλήματος.

NASCAR Cup

Στην πίστα μήκους μισού μιλίου, οι οδηγοί θα κληθούν να ολοκληρώσουν 400 γύρους. Πρόκειται για την μόλις δεύτερη που συναντάμε φέτος η οποία είναι τόσο σύντομη, μετά το Μπρίστολ.

Είναι τεχνικά παρόμοια με το Bristol Motor Speedway, καθώς είναι τέρμα γκάζι στις μικρές ευθείες και ήπια πέδηση με χαμηλή ταχύτητα για τις στροφές. Οι οβάλ σε αυτήν την περίπτωση φτάνουν το πολύ τις 11 μοίρες κλίση.

NASCAR Cup

Η Hendrick Motorsports που είναι με διαφορά η πιο κυρίαρχη ομάδα της πίστας του Μάρτινσβιλ με 28 νίκες, την Κυριακή (7/4) θα γιορτάσει 40 χρόνια «ζωής».

Ωστόσο, στις εννέα τελευταίες επισκέψεις του κορυφαίου θεσμού του NASCAR στο σιρκουί μισού μιλίου, οι νίκες είναι μοιρασμένες ανάμεσα σε οδηγούς της Hendrick και της Joe Gibbs Racing.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο πρωταθλητής του 2023, Ryan Blaney που κέρδισε για την Team Penske πέρυσι σε έναν καθοριστικό αγώνα των Playoff.

NASCAR Cup

Ο Martin Truex αναμένεται να ψάξει την πρώτη του νίκη στη σεζόν, έχοντας χάσει την ευκαιρία του στο Ρίτσμοντ, όπου το τελευταίο caution επέτρεψε στον Hamlin να πάρει την καρό σημαία και άφησε τον ίδιο απογοητευμένο.

Οι μεγάλες απαντήσεις θα δοθούν την Κυριακή (7/4) στις 22:00, σε ζωντανή μετάδοση αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+.