GP Ιαπωνίας – Κατατακτήριες: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ο Max Verstappen επικράτησε στη μάχη για την pole position στην πίστα της Suzuka, με τους Sergio Perez και Lando Norris να συμπληρώνουν την ταχύτερη τριάδα του Σαββάτου.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Ο Ολλανδός πρωταθλητής επικράτησε και στα τρία μέρη της διαδικασίας και πλέον το βλέμμα του είναι στραμμένο σε νίκη ώστε να επανέλθει μετά την εγκατάλειψη στην Αυστραλία. «Ήταν οριακό στο τέλος,» παραδέχθηκε ο Verstappen. «Αυτή η πίστα είναι πολύ ευαίσθητη με τα ελαστικά, το οδόστρωμα είναι τραχύ και δε λειτουργεί όταν θες να φτάσεις στο όριο

Ακόμη κι αν δεν ήταν πλήρως ευχαριστημένος με τον γύρο του, ο αυριανός αγώνας είναι εκεί που κρίνεται η νίκη. «Συνολικά, ήταν μία καλή μέρα, μία καλή θέση στην εκκίνηση και η αυριανή μέρα είναι αυτή που μετράει,» συμπλήρωσε.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκεται και ο teammate του, Sergio Perez, που ήταν μόλις 66 χιλιοστά που αργός από τον Ολλανδό. «Ήταν οριακό σήμερα, ήμουν κοντά στον Max, νομίζω ότι έκανα έναν καλό γύρο,» δήλωσε ο Μεξικανός.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Από την 3η θέση θα εκκινήσει ο Lando Norris, την ώρα που η McLaren βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία. «Είμαι ενθουσιασμένος, δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες, αλλά είχαμε ένα καλό μονοθέσιο σήμερα,» είπε ο Βρετανός. «Δουλεύουμε σκληρά και η σκληρή δουλειά αποδίδει