GP Ιαπωνίας: Κυριαρχία Verstappen στη μάχη για την pole – 3ος ο Norris

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Max Verstappen στις κατατακτήριες δοκιμές της Ιαπωνίας, με τον Sergio Perez να εξασφαλίζει το 1-2 για τη Red Bull Racing και τον Lando Norris να συμπληρώνει την κορυφαία τριάδα.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Suzuka ξεκίνησαν με συννεφιά και με χαμηλές θερμοκρασίες. Στο Q1, ο Max Verstappen δεν άργησε να πάρει την κορυφή, αφού αναδείχθηκε ταχύτερος όλων στο πρώτο μέρος της διαδικασίας ήδη από το εναρκτήριο γρήγορο πέρασμά του, με χρόνο 1:28.866.

Ο George Russell τέθηκε υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες για επικίνδυνη αποδέσμευση εκ μέρους της ομάδας του, καθώς διακινδύνεψε μία σύγκρουση με τον Oscar Piastri που κινούταν στην pit lane.

Χωρίς εκπλήξεις έπεσε η πρώτη καρό σημαία της ημέρας, με τους Stroll, Gasly, Magnussen, Sargeant και Zhou να τίθενται εκτός συνέχειας.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Στο Q2, στην πρώτη θέση ανέβηκε και πάλι ο Verstappen, με χρόνο 1:28.740 και με τον teammate του, Sergio Perez, να παρατάσσεται πίσω του για 12 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Κι αν δεν υπήρξαν ανατροπές για την κορυφαία δεκάδα, τα βλέμματα στράφηκαν στον «ενδοοικογενειακό πόλεμο» της RB, με τον τοπικό ήρωα Yuki Tsunoda να προκρίνεται στο τελευταίο μέρος της διαδικασίας σημειώνοντας το 10ο ταχύτερο πέρασμα και εκτοπίζοντας τον Daniel Ricciardo για 55 χιλιοστά.

Στο τέλος του Q2 αποκλείστηκαν οι Ricciardo, Hulkenberg, Bottas, Albon και Ocon.

To Q3 ξεκίνησε πάλι με πρωτοπορία για τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull Racing που σημείωσε γύρο με 1:28.240. Ακριβώς πίσω του βρέθηκε ο Lando Norris, με τις Ferrari να περιορίζονται προς ώρας στην 4η και 7η θέση.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Με τα τελευταία περάσματα, ο Verstappen βελτίωσε ακόμη περισσότερο τον γύρο του, με χρόνο 1:28.197, κατοχυρώνοντας επίσημα την πρώτη θέση στην εκκίνηση του αυριανού αγώνα. Ο Perez κατάφερε κι εκείνος να βελτιώσει τον χρόνο του, ανεβαίνοντας στη 2η θέση, με διαφορά 66 χιλιοστών από την κορυφή.

Ο Charles Leclerc έχασε την 7η θέση από τον Lewis Hamilton, με τον Μονεγάσκο να επιμένει στον ασύρματο ότι αποκόμισε τα μέγιστα από το μονοθέσιο.

Συνολικά, η κορυφαία δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Perez, Norris, Sainz, Sainz, Alonso, Piastri, Hamilton, Leclerc, Russell και Tsunoda.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ