GP Ιαπωνίας: Με διαφορά ταχύτερη η Red Bull στο FP3, ακολούθησε ο Russell

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Max Verstappen σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα προς το τέλος του τρίτου μέρους των ελεύθερων δοκιμών στη Σουζούκα και ο Sergio Perez ακολούθησε. Χωρίς ιδιαίτερες περιπέτειες η διαδικασία.

Max Verstappen

Με δύο διαδικασίες ελεύθερων δοκιμών να έχουν περάσει χωρίς να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα στα σλικ ελαστικά λόγω μεικτών καιρικών συνθηκών, οι ομάδες χωρίστηκαν σε εκείνες που ξεκίνησαν με την μαλακή και σε εκείνες που ξεκίνησαν με την μέση. Μοναδική εξαίρεση ήταν η Aston Martin που επέλεξε την σκληρή.

Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά, ο Lewis Hamilton είχε σημειώσει την καλύτερη επίδοση με τη C3 της Pirelli, την ώρα που ο Verstappen ακολουθούσε και οι δύο McLaren έβρισκαν τον ρυθμό που αναμέναμε να έχουν.

Φυσικά, μέχρι η πίστα της Σουζούκα να στρωθεί με λάστιχο, η πρόσφυση ήταν πολύ χαμηλή και είδαμε τους Kevin Magnussen και Daniel Ricciardo να κάνουν τετακέ χωρίς να το πληρώνουν με σύγκρουση και ζημιά.

Στο κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας, η κατάταξη δεν άλλαξε με τον Hamilton να παραμένει στην κορυφή και τον Verstappen και τις δύο McLaren κοντά. Ταυτόχρονα, λίγοι είχαν αλλάξει γόμα από το ξεκίνημα.

Λίγο πριν το FP3 φτάσει στα τελευταία δέκα λεπτά, άρχισαν όλοι να επιλέγουν φρέσκια μαλακή γόμα, για να κάνουν μία προσομοίωση κατατακτηρίων δοκιμών.

Ο George Russell ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή, αλλά ο Verstappen έριξε πολύ τον χρόνο στο 1:29,563. Επιδεικνύοντας τη δυναμική της RB20, ο Sergio Perez έκανε λίγο μετά το 1-2 στην κατάταξη για τους πρωταθλητές.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη της διαδικασίας, παρότι όλοι ολοκλήρωσαν γρήγορους γύρους με φρέσκια μαλακή γόμα. Συνεπώς, η Red Bull έκανε το 1-2 και ο Russell ακολούθησε.