GP Ιαπωνίας: Ο Verstappen ταχύτερος στο FP1, με Perez και Sainz στην τριάδα

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Max Verstappen στο FP1 της Ιαπωνίας, με τους Sergio Perez και Carlos Sainz να συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα.

Max Verstappen

Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών ξεκίνησε με συννεφιά και με μία μικρή πιθανότητα βροχής. Εξαρχής υπήρχε κίνηση στην πίστα, που ταλαιπώρησε τους οδηγούς.

Το μονοθέσιο του Daniel Ricciardo προσφέρθηκε στον Ιάπωνα Ayumu Iwasa, ο οποίος πέρσι τερμάτισε 4ος στη Formula 2 οδηγώντας για την DAMS και φέτος αγωνίζεται στην πατρίδα του για χάρη της Super Formula με τα χρώματα της Team Mugen.

Μετά τα πρώτα περάσματα, ο Lando Norris ήταν ο ταχύτερος, με το χρονόμετρο να γράφει 1:31.781. Εντός του πρώτου 20λεπτου, ωστόσο, ο Fernando Alonso σημείωσε ακριβώς τον ίδιο χρόνο, την ώρα που ο Sergio Perez βρισκόταν πίσω τους κατά 32 χιλιοστά.

Ο Max Verstappen δεν άργησε, όμως, να ανέβει στην κορυφή, ανοίγοντας μάλιστα διαφορά τριών δεκάτων και με χρόνο 1:31.463.

Το πρώτο μισάωρο ολοκληρώθηκε με τον Lewis Hamilton να παίρνει το προβάδισμα κατά ένα περίπου δευτερόλεπτο με τη μαλακή γόμα και με τον Logan Sargeant να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου του, καταλήγοντας στις μπαριέρες. Μία κόκκινη σημαία διέκοψε προσωρινά τη δράση στην πίστα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Williams βρίσκεται σε δυσχερή θέση και δε δύναται να διαθέσει ένα επιπλέον σασί, καθώς στην Αυστραλία αγωνίστηκε με ένα μόλις μονοθέσιο και δεν έχει απόθεμα ούτε αυτό το τριήμερο. Εκ πρώτης όψεως, ωστόσο, η σφοδρότητα της σύγκρουσης του Αμερικανού δε φαινόταν τόσο κρίσιμη.

Το «πράσινο φως» δόθηκε με 20 λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και η πλειονότητα τον οδηγών έσπευσε στην πίστα με φρέσκο σετ μαλακής γόμας.

Έτσι, η Red Bull Racing ανέβηκε στην κορυφή και ο Verstappen ήταν ο πρωτοπόρος, σημειώνοντας 1:30.056. Μένει να δούμε πότε και ποιος θα «σπάσει» το φράγμα του 1:30. Στην 3η θέση ανέβηκε ο Carlos Sainz, όντας 2 δέκατα πιο αργός.

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Perez, Sainz, Russell, Hamilton, Leclerc, Alonso, Piastri, Tsunoda, Norris, Ocon, Albon, Hulkenberg, Bottas, Stroll, Iwasa, Gasly, Zhou, Magnussen και Sargeant.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - FP1