Ταξίδι στην Άπω Ανατολή με πρώτο σταθμό τη Suzuka!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η Formula 1 πραγματοποιεί το πρώτο της ταξίδι για φέτος στην Άπω Ανατολή, με πρώτο σταθμό την Ιαπωνία και την ιστορική πίστα της Suzuka. Με μήκος 5.807 μέτρα, 18 στροφές και μία μόλις ζώνη DRS, οι οδηγοί θα κληθούν να ολοκληρώσουν 53 γύρους με τέρμα γκάζι.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει αγώνα Formula 1 για 38η φορά στην ιστορία της, ενώ η πίστα της Suzuka θα υποδεχθεί τα μονοθέσια για 34η φορά. Τις υπόλοιπες 4 φορές, οι αγώνες είχαν διεξαχθεί στο Fuji. Είναι η πρώτη φορά, μάλιστα, που το αγωνιστικό τριήμερο έχει τοποθετηθεί τόσο νωρίς στο καλεντάρι.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Μόλις δύο Ιάπωνες οδηγοί έχουν ανέβει στο βάθρο της πατρίδας τους: ο Aguri Suzuki (3η θέση το 1990) και ο Kamui Kobayashi (3η θέση το 2012). Για ακόμη μία χρονιά, ο Yuki Tsunoda θα αγωνιστεί μπροστά στους συμπατριώτες του και θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με την RB, ακόμη κι αν δε βρεθεί εντός κορυφαίας τριάδας.

Ο Michael Schumacher είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες (6) και τις περισσότερες pole positions (8) στη Suzuka. Ως προς τις ομάδες, οι Ferrari και McLaren είναι ισόπαλες στις νίκες, με 7 έκαστη.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Το 2023, τη νίκη και την pole position κατέκτησε ο Max Verstappen, ο οποίος φέτος θα προσπαθήσει να ανακάμψει μετά την εγκατάλειψη στον αγώνα της Αυστραλίας. Ο Ολλανδός σαφώς έχει διατηρήσει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα, με τη διαφορά του από τον Charles Leclerc να περιορίζεται στους 4 βαθμούς.

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η Red Bull Racing βρίσκεται στην πρώτη θέση με 97 βαθμούς, ενώ η Ferrari καραδοκεί πίσω της με 93 βαθμούς. Στην 3η θέση βρίσκεται η McLaren, όμως σε… απόσταση ασφαλείας από τους Ιταλούς, καθώς κατέχει 55 βαθμούς. Θα μπορέσουμε να δούμε ένα πορτοκαλί μονοθέσιο στο βάθρο αυτό το τριήμερο, δεδομένης της σταθερά καλής απόδοσης;

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Η απάντηση θα δοθεί το ερχόμενο τριήμερο μέσω του ΑΝΤ1 και του ΑΝΤ1+.