McLaren: Οι αποχωρήσεις συνεχίζονται

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του προγράμματος νέων οδηγών της McLaren, Emanuele Pirro ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας του με την ιστορική ομάδα.

McLaren

Έχοντας αναλάβει καθήκοντα στην βρετανική εταιρεία τους πρώτους μήνες του 2023, ο πρώην οδηγός της Formula 1 αποτελεί πλέον παρελθόν, έπειτα από βαριά έναν χρόνο συνεργασίας.

Προσλήφθηκε για να αναλάβει τις τύχες νέων ταλέντων, όπως ο πρωταθλητής της F3, Gabriel Bortoleto, η οδηγός του F1 Academy, Bianca Bustamante και ο Brando Bodoer της ιταλικής Formula 4.

Ο Pirro ήταν επικεφαλής και καθοδηγητής του προγράμματος νέων οδηγών της McLaren, αλλά τώρα ανακοίνωσε μέσω social media ότι δεν συνεχίζει.

Σύμφωνα με το motorsport.com, ο Pirro είχε υπογράψει μονοετή συμφωνία με την McLaren. Αυτή δεν ανανεώθηκε, λόγω του ότι η ομάδα του Γουόκινγκ θα μεταφέρει το πρόγραμμα στα κεντρικά της, με νέα ηγέτιδα τη Stephanie Carlin.

Η πρώην επικεφαλής της Rodin Carlin (ομάδα της F2 και του F1 Academy) θα έχει την πλήρη υποστήριξη των κορυφαίων μηχανικών της McLaren για την αρωγή στο πρόγραμμα νέων οδηγών.

Συνεπώς, οι ιθύνοντες της McLaren Racing θεώρησαν την παρουσία του Emanuele Pirro αχρείαστη.