McLaren: Σε τουλάχιστον έναν χρόνο θα διορθωθούν οι αδυναμίες

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Andrea Stella δείχνει πεπεισμένος πως οι αδυναμίες που έχει ακόμα το βρετανικό μονοθέσιο θα πάρουν άλλους 12 μήνες για να εξαλειφθούν.

Andrea Stella

Η ομάδα του Γουόκινγκ εντυπωσίασε άπαντες στα μέσα του 2023 που έφερε πολλές στοχευμένες αναβαθμίσεις και από το midfield σκαρφάλωσε στην 4η θέση.

Ωστόσο, στο ξεκίνημα του 2024, η MCL38 μοιάζει να έχει αποκομίσει ορισμένες παθογένεις της MCL60 οι οποίες ευελπιστούν όλοι στην πορτοκαλί ομάδα να ελαττωθούν με τις αναβαθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο.

Ρεαλιστικός στόχος αυτή τη στιγμή για την McLaren, είναι να κερδίζει σε σταθερή βάση την Mercedes-AMG και να προφτάσει τη Scuderia Ferrari που δείχνει με διαφορά η δεύτερη ταχύτερη ομάδα του grid.

Όμως, ο αγωνιστικός διευθυντής της θρυλικής βρετανικής ομάδας, Andrea Stella τονίζει ότι η πλήρης εξάλειψη των αδυναμιών της MCL38 θα πάρουν πολύ χρόνο.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον ρυθμό εξέλιξης των τελευταίων 12 μηνών, αλλά θα έλεγα ότι έχουμε άλλους 12 μήνες εξέλιξης πριν να μπορέσουμε να διαθέσουμε ένα μονοθέσιο που θα είναι δυνατό και με το DRS και στις αργές καμπές.

«Στον έκτο ή τον έβδομο γύρο του πρωταθλήματος, θα φέρουμε σημαντικές αναβαθμίσεις και ελπίζουμε να έρθουν και άλλες αργότερα στη σεζόν» ανέφερε ο Ιταλός επικεφαλής.