NASCAR Cup

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο έβδομος γύρος του αμερικανικού πρωταθλήματος NASCAR Cup περνάει από την Πολιτεία της Βιρτζίνια και το Richmond Raceway.

NASCAR Cup

Μετά από έξι αγώνες και πέντε διαφορετικούς νικητές, το NASCAR συνεχίζει να συναρπάζει κάθε Κυριακή τους φίλους του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και συνδρομητές του ΑΝΤ1+.

Αυτό το στοιχείο αντικατοπτρίζεται και στο γεγονός πως για πρώτη φορά στην ιστορία του NASCAR Cup, οι διαφορετικοί πρωτοπόροι αγώνα είναι 13 (!) κατά μέσο όρο στους πρώτους έξι γύρους.

Για τον έβδομο γύρο, ο κορυφαίος θεσμός του αμερικανικού motorsport πηγαίνει στην πόλη του Ρίτσμοντ για να αγωνιστεί στην πίστα των ? του μιλίου. Εκεί, οι οδηγοί θα κληθούν να ολοκληρώσουν 400 γύρους και 300 μίλια αγώνα πριν αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής.

Ο αγώνας ονομάζεται Toyota Owners 400 και φέτος διεξάγεται Πάσχα για τους Αμερικανούς. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες από τον αγώνα, αφού πρόκειται για μία σύντομη οβάλ πίστα.

Ο Kyle Larson νίκησε πέρυσι στο Richmond Raceway. Ο οδηγός της Hendrick Motorsports έχει ήδη κλείσει το εισιτήριό του για τα playoff με τη νίκη του στο Λας Βέγκας, ενώ αρκετά άλλα μεγάλα ονόματα του grid ψάχνουν ακόμα την παρθενική τους στη σεζόν.

Ένας εξ αυτών είναι ο 21χρονος Ty Gibbs που είναι εκ των πιο σταθερών του grid. Ο νεαρός οδηγός της Joe Gibbs Racing έχει μπει στην εξίσωση για τη νίκη σε κάθε αγώνα φέτος, σημειώνοντας πέντε τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα.

NASCAR Cup

Στο COTA τερμάτισε 3ος και αυτή τη στιγμή, βρίσκεται μόλις πέντε βαθμούς πίσω από τον teammate του, Martin Truex ο οποίος απολαμβάνει την κορυφή στην κατάταξη των οδηγών.

Ο πολύπειρος Kyle Busch έχει επίσης θέσει το βλέμμα του στη νίκη στο Ρίτσμοντ, όντας ο πιο επιτυχημένος οδηγός του παρόν grid σε αυτήν την πίστα με έξι νίκες στο παλμαρέ του. Τελευταία φορά που πήρε την καρό σημαία εκεί, ήταν το 2018, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης.

Η pole position πιθανότατα να κρίνει πολλά το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα) στη Βιρτζίνια, καθώς μέσω αυτής έχουν κατακτηθεί 24 αγώνες στο Richmond Raceway. Συνεπώς, ο ταχύτερος οδηγός του Σαββάτου θα εκκινήσει με σημαντικό προβάδισμα.

Ο αγώνας Toyota Owners 400 διεξάγεται τα ξημερώματα της Δευτέρας (1/4, 01:00) και θα μεταδοθεί αποκλειστικά και ζωντανά στο ΑΝΤ1+.