Επαινεί το ξεκίνημα του Piastri ο Andrea Stella

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren Racing, Andrea Stella πιστεύει πως ο Oscar Piastri έχει εξελιχθεί πολύ ως προς τη διαχείριση αγώνα και έχει περιθώριο για πολλή βελτίωση ακόμα.

Oscar Piastri

Ο Αυστραλός οδηγός έχει μπει στη δεύτερη σεζόν του στη Formula 1 φέτος και εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο από πέρυσι, έχοντας εξ αρχής ένα ικανό μονοθέσιο.

Στη γενέτειρά του την περασμένη Κυριακή (24/3) κατέκτησε την 4η θέση, έπειτα από εντολή της ομάδας να αλλάξει θέση με τον Lando Norris, αφού ο Βρετανός είχε πιο φρέσκα ελαστικά και η ομάδα δεν ήθελε να ρισκάρει μία μάχη μεταξύ των δύο.

Παρότι έχασε την ευκαιρία για βάθρο στην πατρίδα του, ο Piastri δεν προκάλεσε καμία ένταση, την ώρα που ο Ιταλός αγωνιστικός διευθυντής είχε μόνο τα καλύτερα λόγια να πει για εκείνον.

«Ήταν πάρα πολύ καλός και μάλιστα ενώ βρισκόταν σε λεπτή θέση. Συγκριτικά με πέρυσι στην Αυστραλία ή ακόμα και στην Ιαπωνία, η εξέλιξη είναι πολύ μεγάλη.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό που βλέπουμε ότι έχει τέτοια απόδοση και βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της δεύτερης σεζόν του. Αν αναλογιστούμε πόση βελτίωση μπορεί ακόμα να δείξει, το μέλλον είναι πολύ ευοίωνο για τον Oscar.

«Στην Αυστραλία, ομολογώ ότι ήταν μία πολύπλοκη κατάσταση» δήλωσε ο Stella.