Με δύο μονοθέσια στην Ιαπωνία η Williams

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο James Vowles ενημέρωσε πως η Williams Racing θα έχει δύο ετοιμοπόλεμες FW46 στη Σουζούκα.

Williams

Η βρετανική ομάδα είχε καθυστερήσεις στην παραγωγή τον περασμένο χειμώνα, γεγονός που την ανάγκασε να θέσει σε προτεραιότητα άλλα ανταλλακτικά αντί ενός εφεδρικού σασί ενόψει τη νέας σεζόν.

Τελικά, αυτή η απόφαση έμελλε να έχει ακριβό τίμημα, καθώς η έξοδος του Alex Albon στις ελεύθερες δοκιμές της Αυστραλίας οδήγησε σε μη αναστρέψιμη ζημιά στο σασί της δικής του FW46.

Έτσι, η Williams πήρε τη σκληρή και επικριτέα απόφαση να δώσει το μονοθέσιο του Logan Sargeant στον Ταϊλανδό, ώστε να συμμετάσχει ο πρώτος οδηγός της ομάδας στον αγώνα. Ωστόσο, δεν δικαιώθηκε με βαθμούς.

Ο 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος περνάει το επόμενο Σαββατοκύριακο από τη Σουζούκα, όπου η ομάδα του Γκρόουβ θα έχει μέχρι τότε επισκευάσει το σασί του Albon, όπως ενημέρωσε ο James Vowles.

Αναλυτικά, ανέφερε:

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να επισκευάσουμε σύντομα το σασί. Δρομολογήσαμε την επιστροφή του στο Γκρόουβ νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Υπήρχαν ήδη άνθρωποι στο εργοστάσιο που εργάζονταν και είχαν ξεκινήσει τις επισκευές.

«Βρισκόμαστε εντόςχρονικών ορίων, ώστε να έχουμε το σασί και το μονοθέσιο στη Σουζούκα. Η προετοιμασία μας για την επισκευή από τη Μελβούρνη αποδείχθηκε καθοριστική. Συνεπώς, όταν το μονοθέσιο έφτασε στο Γκρόουβ ξεκινήσαμε αμέσως.

«Επομένως, στη Σουζούκα θα έχουμε δύο μονοθέσια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» είπε ο Βρετανός επικεφαλής της Williams Racing.