Αυξάνεται η πίεση για τον Ricciardo στην RB

×

Της Χαράς Κοντοχρήστου

Το δύσκολο ξεκίνημα του Daniel Ricciardo συνεχίστηκε στο GP της Αυστραλίας. Γι’ αυτό υπάρχουν ψίθυροι ότι ο οδηγός της RB δέχεται πίεση για να βελτιωθεί άμεσα.

Daniel Ricciardo

Η New Zealand Herald ανέφερε ότι ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marco, «προειδοποίησε» τον Ricciardo ότι πρέπει να βελτιώσει την επίδοσή του και ότι ο έφεδρος οδηγός Liam Lawson περιμένει την ευκαιρία, αν δεν βελτιωθεί ο Αυστραλός.

Ο Lawson, ο οποίος κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία, είναι επί του παρόντος έφεδρος οδηγός και για τις δύο ομάδες της Red Bull και είχε εντυπωσιάσει την περασμένη σεζόν σε πέντε αγώνες για την Alpha Tauri, όταν ο Ricciardo έμεινε εκτός δράσης με σπασμένο χέρι.

Ακούγεται ότι ο Ricciardo έλαβε τελεσίγραφο δύο αγώνων από τον Μάρκο για να βελιτώσει την απόδοσή του. Ο Tsunoda έχει ξεπεράσει τον Ricciardo και στους τρεις αγώνες μέχρι στιγμής το 2024 με τον Ιάπωνα οδηγό να παίρνει τους πρώτους πόντους της RB της χρονιάς στη Μελβούρνη με τερματισμό στην έβδομη θέση.

Ο Ricciardo τερμάτισε 12ος και, μιλώντας μετά τον αγώνα, ο επικεφαλής της ομάδας Red Bull Racing, Christian Horner, δήλωσε όταν ρωτήθηκε για την επίδοση του 34χρονου: «Προφανώς είχε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο. Δεν έχω κοιτάξει πραγματικά τον αγώνα του, φαινόταν ότι είχε παρόμοιο ρυθμό με τον Yuki στον αγώνα. Είναι μεγάλο αγόρι, θα τα καταφέρει, αλλά μερικές φορές το να είσαι οδηγός της Formula 1 μπορεί να είναι λίγο μοναχικό άθλημα, οπότε λίγη ενθάρρυνση δε βλάπτει».