Hamilton: «Το χειρότερο ξεκίνημα της καριέρας μου»

×

Της Χαράς Κοντοχρήστου

Ο Lewis Hamilton χαρακτήρισε την έναρξη της σεζόν του 2024 στην F1 ως «τη χειρότερη» στην καριέρα του μετά την εγκατάλειψή του στο Grand Prix της Αυστραλίας.

LEWIS HAMILTON

Ο Hamilton αποκλείστηκε στο Q2 στο Albert Park στις κατατακτήριες του Σαββάτου και τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν την Κυριακή καθώς τέθηκε εκτός αγώνα στον 17ο γύρο.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος θα αφήσει τη Mercedes για να ενταχθεί στη Ferrari στο τέλος της σεζόν, τερμάτισε έβδομος στο Μπαχρέιν και ένατος στη Σαουδική Αραβία, επομένως έχει και στατιστικά τη χειρότερη σεζόν του μετά από τρεις αγώνες.

"Είναι το χειρότερο ξεκίνημα σε μια σεζόν που έκανα ποτέ. Είναι χειρότερο από το 2009. Είναι σκληρό για όλους στην ομάδα όταν έχει γίνει τόση δουλειά τον χειμώνα. Μπαίνεις ενθουσιασμένος, με κίνητρο, με τη νοοτροπία ότι θα παλέψεις για νίκες κι αυτό δε συνέβη" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Hamilton.

Ο Hamilton ανέβηκε στο βάθρο σε έναν από τους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς σε κάθε σεζόν από το ντεμπούτο του στη F1 το 2007, εκτός από το 2009.

Φαίνεται πως η αρχική αισιοδοξία του για ένα σημαντικά βελτιωμένο μονοθέσιο που θα του έδινε την ευκαιρία να φύγει με ψηλά το κεφάλι από την ομάδα με την οποία πανηγύρισε τα 6 από τα 7 πρωταθλήματα της καριέρας του, δίνει τη θέση της σε μία δύσκολη συνθήκη όπου ο Βρετανός δεν θα βλέπει την ώρα για να ολοκληρωθεί η σεζόν για να κάνει μια νέα αρχή στη Ferrari.