Παρών στο FP1 της Ιαπωνίας ο Ayumu Iwasa

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο οδηγός της ακαδημίας της Red Bull, Ayumu Iwasa προετοιμάζεται ενόψει του Grand Prix Ιαπωνίας, όπου θα του δοθεί η ευκαιρία να οδηγήσει την VCARB01 στο πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών.

Ayumu Iwasa

Ο Ιάπωνας οδηγός αγωνιζόταν στην F2 πέρυσι, μέχρι που του δόθηκε η ευκαιρία το 2024 να βρεθεί στην Ασία και τη Super Formula. Αυτό όμως, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ανήκει στην ακαδημία της Red Bull και τώρα, θα κληθεί να δοκιμάσει ένα μονοθέσιο Formula 1 με την RB σε επίσημο session.

Η θυγατρική ομάδα της Red Bull έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει στον Iwasa ένα μονοθέσιο σε δύο διαδικασίες φέτος και αποφασίστηκε η πρώτη από αυτές να είναι στη χώρα του.

Ο Iwasa θα πάρει τη θέση του Daniel Ricciardo στο FP1 της Σουζούκα πλαισιώνοντας τον συμπατριώτη του, Yuki Tsunoda.

Ο ίδιος δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να συμμετάσχω σε ένα επίσημο session της F1 και μάλιστα στη χώρα μου. Ενθουσιάζομαι με το γεγονός ότι θα κάνω το πρώτο βήμα προς την πραγματοποίηση του ονείρου μου: Να κερδίζω αγώνες και να κατακτήσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα για πολλά σερί χρόνια στην F.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο 22χρονος οδηγός έκανε το ντεμπούτο του σε δοκιμές μονοθεσίου F1 τον περασμένο Νοέμβριο με την τότε Alpha Tauri.