Honda: Νέα βάση στην Αγγλία ενόψει 2026

×

Γιώργος Ανανίδας

Η Honda επιστρέφει ως κατασκευαστής μονάδων ισχύος F1 το 2026, όταν και θα ξεκινήσει η αποκλειστική συνεργασία της με την Aston Martin.

HONDA

Η ιαπωνική εταιρεία αποχώρησε επίσημα από τη Formula 1 μετά το 2021, έχοντας πρώτα δει τον Max Verstappen να στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής με τους κινητήρες της.

Ωστόσο, σε μία συμφωνία με τη Red Bull, συνεχίζει μέσω του τμήματος Honda Racing Corporation να παρέχει μονάδες ισχύος στην αυστριακή ομάδα μέχρι και το 2025. Μέχρις ότου δηλαδή οι «ταύροι» να  γίνουν και κατασκευαστές (Red Bull Powertrains) με την αρωγή της νέας συνεργάτιδας Ford.

Μέχρι τότε, η Honda οφείλει να προετοιμάσει το έδαφος και μοιάζει πως ακριβώς αυτό κάνει. Η HRC δημιούργησε μία νέα εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία η οποία με τη σειρά της ανοίγει εργοστάσιο.

Επικεφαλής της νέας αυτής βάσης που αποκλειστική της δουλειά θα είναι η ενασχόλησή της με τις μονάδες ισχύος Honda της F1, θα είναι ο πρόεδρος της HRC, Koji Watanabe, που βρίσκεται στην εταιρεία από το 1987.

Η ανακοίνωση της HRC αναφέρει σχετικά:

«Αυτή η νέα εταιρεία ιδρύθηκε για να συντηρεί τις μονάδες ισχύος Honda μετά τους αγώνες και να προετοιμάζει το έδαφος σχετικά με εργασίες που θα πρέπει να γίνονται στους κινητήρες..

«Η νέα εγκατάσταση της HRC στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ενισχύσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα των μονάδων ισχύος της Honda, σε συνεργασία πάντα με την ομάδα της Aston Martin F.