NASCAR Cup: Το τέλειο τριήμερο για τον Byron, νίκησε στο COTA

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο William Byron ολοκλήρωσε ένα σχεδόν αψεγάδιαστο αγωνιστικό τριήμερο στο Τέξας, παίρνοντας την καρό σημαία στο Circuit of the Americas και σφραγίζοντας έτσι τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν.

NASCAR Cup

Από τις δοκιμές του Σαββάτου ακόμα, ο οδηγός της Hendrick Motorsports ήταν ο ταχύτερος άνθρωπος στην πίστα, κάτι που μετουσιώθηκε σε pole position.

Στον αγώνα, ο Byron ήταν εξίσου δυνατός, αφού είχε την πρωτοπορία πέντε διαφορετικές φορές και οδήγησε την κούρσα για τους 42 από τους 68 συνολικά γύρους.

Παρότι έχασε την πρωτοπορία στο ξεκίνημα του τελικού Stage από τον Ross Chastain, την επανάκτησε δίνοντας μία τρομερή μάχη. Ωστόσο, την απώλεσε ξανά στην τελευταία πράσινη σημαία, αλλά ακόμα και τότε, είχε τον ρυθμό και το σθένος να την κάνει πάλι δική του για τους 17 τελευταίους γύρους.

Ακόμα και προς το τέλος, μία αποφασιστική επίθεση του Christopher Bell (είχε πιο φρέσκα ελαστικά) δεν τον έπιασε εξ απίνης και κατόρθωσε να φτάσει πρώτος στη γραμμή του τερματισμού, κατακτώντας έτσι τη 12η νίκη καριέρας του.

Μετά τον εναρκτήριο αγώνα και τα 500 μίλια της Daytona, αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του William Byron στη σεζόν. Μαζί με αυτήν του Kyle Larson στο Λας Βέγκας, η Hendrick Motorsports έχει νικήσει το 50% των αγώνων μέχρι τώρα.

Ως προς τα πρώτα δύο Stage, ο Christopher Bell πήρε το πρώτο, ενώ ο Denny Hamlin το δεύτερο. Για τον πολύπειρο οδηγό, ήταν η πρώτη νίκη του σε Stage φέτος.

Ο Ty Gibbs που εκκίνησε από τη 2η θέση, ήταν σταθερός και τερμάτισε 3ος, ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώθηκε κατά σειρά από τους Alex Bowman και Tyler Reddick. Για τον Bowman μάλιστα, ήταν η δεύτερη σερί 4η θέση.

Το Top-10 ολοκληρώθηκε με τους A.J. Allmendinger, Ross Chastain, Chris Buescher, Kyle Busch και Martin Truex Jr.

Όσον αφορά στις έξτρα συμμετοχές του αγώνα στο COTA, ο τρεις φορές πρωταθλητής στα Supercar, Shane van Gisbergen δέχθηκε ποινή για υπερβολική ταχύτητα στο pit road και κατέληξε στην 21η θέση.

Από την άλλη, ο πρώην οδηγός της Formula 1, Kamui Kobayashi μπλέχθηκε σε πολλά συμβάντα και τερμάτισε μόλις 30ος με την τρίτη Toyota της 23XI Racing.

Ο επόμενος αγώνας διεξάγεται την επόμενη Κυριακή 31/3 στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια και θα προβληθεί ζωντανά και αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+.