GP Αυστραλίας: Νίκη-θρίαμβος για τον Sainz μετά την εγκατάλειψη Verstappen

×

Μαρία Ανδρεάδη

Θριαμβευτική νίκη για τον Carlos Sainz στη Μελβούρνη, με τον Charles Leclerc να εξασφαλίζει το 1-2 για τη Ferrari και τον Lando Norris να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Η εκκίνηση δεν επεφύλασσε δράμα για τους οδηγούς, καθώς όλοι μπόρεσαν να βγουν σώοι κι αβλαβείς από την πρώτη στροφή. Όμως, το πραγματικό δράμα εξελίχθηκε ήδη από τον 2ο γύρο, όταν ο Carlos Sainz κατάφερε να προσπεράσει τον Max Verstappen, την ώρα που ο Ολλανδός παραπονιόταν για πρόβλημα στο μονοθέσιο.

Carlos Sainz

Οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν δύο γύρους αργότερα, όταν άρχισε να βγαίνει καπνός από την RB20 του και ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής επέστρεψε στο γκαράζ της ομάδας του, για να οδηγηθεί στην εγκατάλειψη.

Max Verstappen

Με την απώλεια του Verstappen, η Ferrari είχε τη μεγάλη ευκαιρία για ένα προσοδοφόρο αποτέλεσμα. Πράγματι, ο Sainz κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία ακόμη και μετά τις πρώτες αλλαγές ελαστικών.

Τα πρώτα πιτ στοπ πραγματοποιήθηκαν νωρίς, με τον Valtteri Bottas να πέφτει ξανά «θύμα» μίας πολύ αργής αλλαγής.

Η δεύτερη απώλεια της ημέρας έφτασε όταν ο Lewis Hamilton ανέφερε διακοπή στον κινητήρα της W15, στον 17ο γύρο. Ο Βρετανός πρωταθλητής δεν κατάφερε να επιστρέψει στα γκαράζ, όμως σταμάτησε κοντά σε έξοδο διαφυγής κι έτσι χρειάστηκε μόνο ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

Lewis Hamilton

Στο μεταξύ, ο Sergio Perez είχε την αποστολή της ανάβασης από την 6η θέση, η οποία δε φάνηκε εύκολη. Μετά την αλλαγή του, ο Μεξικανός έκανε δύο σερί προσπεράσεις. Η πρώτη έγινε στον γύρο 21 έναντι του George Russell και η δεύτερη στον 27ο γύρο έναντι του Fernando Alonso.

Οι δεύτερες αλλαγές πραγματοποιήθηκαν από τον 34ο γύρο κι έπειτα, με την Kick Sauber να κάνει ένα ακόμη λάθος σε πιτ στοπ, αυτήν τη φορά σε βάρος του Zhou Guanyu. Μία καταστροφική μέρα για την ελβετική ομάδα.

Όσο για τις πρώτες θέσεις, οι διαφορές μεταξύ των κορυφαίων βρίσκονταν σχεδόν στα 10 δευτερόλεπτα. Ο Sainz διατηρούσε την πρωτοπορία, με τον Lando Norris να βρίσκεται στη 2η θέση και τον Charles Leclerc στην 3η. Όμως ο Βρετανός έχασε τη θέση του από τον Μονεγάσκο κατά την έξοδο από τα πιτ.

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Εκτός βάθρου, στη μάχη για την 4η θέση, η McLaren έδωσε εντολή στον τοπικό ήρωα Oscar Piastri να παραχωρήσει τη θέση του στον teammate του.

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν πέσει η καρό σημαία, ο George Russell έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και συγκρούστηκε με τον τοίχο, όμως ο Βρετανός κατάφερε να βγει σώος από το μονοθέσιο παρά τη σφοδρότητα του ατυχήματος.

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Τελικά, ο Sainz κατάφερε να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, με τον Leclerc να «κλειδώνει» το 1-2 για τη Ferrari και τον Norris να συμπληρώνει το βάθρο.

Carlos Sainz

Τελικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Sainz, Leclerc, Norris, Piastri, Perez, Alonso, Stroll, Tsunoda, Hulkenberg, Magnussen, Albon, Ricciardo, Gasly, Bottas, Zhou, Ocon. Οι Russell, Hamilton και Verstappen δεν τερμάτισαν τον αγώνα.

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ