NASCAR Cup: Ώρα για Τέξας και για το δημοφιλές COTA

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο έκτος αγώνας της regular season για το φετινό NASCAR Cup Series λαμβάνει χώρα στο Circuit of the Americas, όπου 20 στροφές και 5,5 πολύ απαιτητικά χιλιόμετρα περιμένουν τους Αμερικανούς οδηγούς.

NASCAR Cup

Από όταν ενσωματώθηκε στο καλεντάρι το 2021, το COTA δεν έχει απογοητεύσει ποτέ στο NASCAR. Η χάραξή του είναι ιδανική για Formula 1 με τις γρήγορες καμπές, την ώρα που για τα στοκ αυτοκίνητα των Αμερικανών αποτελεί ένα σταθερό βάσανο και αυτό προσθέτει στο απρόβλεπτο στοιχείο.

Ο Tyler Reddick της 23XI Racing αναδείχθηκε νικητής στον περσινό αγώνα του Τέξας, αλλά τα βλέμματα πολλών θα καρφωθούν και στον Ross Chastain ο οποίος κέρδισε εκεί το 2022 και σε τρεις αγώνες έχει ισάριθμους τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα.

NASCAR Cup

Γυρνώντας στη φετινή και συγκλονιστική σεζόν που βιώνουμε μέχρι στιγμής, οφείλουμε να τονίσουμε πως έχουμε πέντε διαφορετικούς νικητές σε ισάριθμους αγώνες, καθώς η μάχη για τη νίκη αποδεικνύεται κάθε φορά συναρπαστική.

Στην εξίσωση αυτήν την Κυριακή (24/3) προστίθεται και ο πρώην οδηγός της Formula 1 και πρωταθλητής WEC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής), Kamui Kobayashi. Ο πολύπειρος Ιάπωνας θα λάβει συμμετοχή με την #50 Toyota της 23XI Racing.

Το 2023, έτρεξε στην Ιντιανάπολις, όμως τώρα, δηλώνει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενόψει μίας πίστας που έχει αφομοιώσει και με μονοθέσια και με hypercars.

NASCAR Cup

Όσον αφορά στη βαθμολογία των οδηγών, οι Kyle Larson και Martin Truex ισοβαθμούν στην κορυφή της, την ώρα που ο Ty Gibbs τους ακολουθεί με μόλις επτά βαθμούς διαφορά. Μόνο έναν βαθμό πίσω από τον Gibbs βρίσκεται ο πρωταθλητής, Ryan Blaney. Οι διαφορές στην υπόλοιπη πρώτη δεκάδα είναι και αυτές πολύ μικρές.

Ο αγώνας στο COTA αναμένεται συναρπαστικός, όπως και οι τρεις προηγούμενοι στο Τέξας. Η δράση θα μεταδοθεί την Κυριακή (24/3), στις 21:30 ζωντανά και αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+.