GP Αυστραλίας: Pole για Verstappen – Δυναμική επιστροφή για τον Sainz

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ο Max Verstappen σημείωσε το 3/3 στις pole positions φέτος, με τον Carlos Sainz να επιστρέφει δυναμικά μετά την εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας και τον Sergio Perez να «κλειδώνει» το 1-3 για τη Red Bull Racing.

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Στη μάχη για την pole position ρίχτηκαν οι οδηγοί στην ηλιόλουστη Μελβούρνη ενόψει του αγώνα της Κυριακής. Το Q1 ξεκίνησε υποτονικά για τη Red Bull Racing, που βρισκόταν εγκλωβισμένη στο 4-5, με τον Fernando Alonso και τις δύο Ferrari να έχουν παραταχθεί μπροστά τους.

Ο Carlos Sainz έθεσε γρήγορα ρυθμό, με χρόνο 1:16.731. Οι Sergio Perez και Max Verstappen κατάφεραν ωστόσο να βελτιώσουν τους γύρους τους και να κάνουν το 2-3 στο πρώτο μέρος της διαδικασίας.

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος της περσινής pole position στην Αυστραλία ήταν 1:16.732 και είχε επιτευχθεί από τον Μεξικανό.

Χωρίς εκπλήξεις έπεσε η πρώτη καρό σημαία των κατατακτήριων δοκιμών, με τους Hulkenberg, Gasly, Ricciardo και Zhou να αποκλείονται από τη συνέχεια. Υπενθυμίζουμε ότι πλέον αγωνίζονται 19 μονοθέσια σε αυτό το τριήμερο, αφού η Williams αντικατέστησε τον Logan Sargeant με τον Alex Albon.

Απογοήτευση για έναν εκ των δύο τοπικών ηρώων, καθώς ο Daniel Ricciardo φάνηκε να προκρίνεται αρχικά στο δεύτερο μέρος της διαδικασίας, όμως ο χρόνος του διεγράφη λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας κι έτσι θα εκκινήσει από τη 18η θέση.

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Το Q2 ξεκίνησε με τη Red Bull να έχει το πάνω χέρι και τον Verstappen να σημειώνει γύρο με χρόνο 1:16.387. Όμως ο Sainz ολοκλήρωσε έναν εκπληκτικό γύρο και κατέβασε το χρονόμετρο στο 1:16.189. Με διαφορά σχεδόν δύο δεκάτων από τον Ολλανδό, ο Μαδριλένος αναδεικνύεται φαβορί για την κορυφή, μόλις δύο εβδομάδες μετά την εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας που τον έθεσε εκτός αγώνα στη Σαουδική Αραβία.

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Ο Lewis Hamilton φάνηκε να δυσκολεύεται να τελειοποιήσει τον γύρο του με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 11η θέση και να τεθεί εκτός συνέχειας για την τελευταία μάχη της ημέρας. Μόλις 59 χιλιοστά τον χώριζαν από τον teammate του, George Russell, σε ένα δύσκολο απόγευμα για τη Mercedes.

Στο τέλος του Q2 αποκλείστηκαν οι Hamilton, Albon, Bottas, Magnussen και Ocon.

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Στο Q3 εκκρεμούσε να δούμε μία οριακή μάχη μεταξύ Ferrari και Red Bull Racing. Πράγματι, οι «κόκκινοι» ανέβηκαν προς ώρας στην κορυφή, όμως ο Verstappen κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία με τον πρώτο του γρήγορο γύρο, σημειώνοντας γύρο με 1:16.048. Έμενε μόνο να δούμε εάν η ιταλική ομάδα θα μπορούσε να απαντήσει, με λιγότερο από 3 λεπτά να απομένουν στο χρονόμετρο.

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Όλοι οι οδηγοί πίεζαν στο όριο και φυσικά δεν έλειψαν οι μικροδιορθώσεις, με τον Fernando Alonso να έχει την ευκαιρία για έναν μόνο γρήγορο γύρο, αφού στην πρώτη του προσπάθεια είχε μία αποσταθεροποίηση στη στροφή 6 που κατέστρεψε τον χρόνο του.

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Την ύστατη στιγμή, ο Ολλανδός πρωταθλητής «έσπασε» το φράγμα του 1:16, με τον ασύλληπτο χρόνο του 1:15.915. Ο Sainz διατήρησε τη 2η θέση, όμως ο Perez «έκλεψε» την 3η θέση από τον Leclerc. Ο Μονεγάσκος αναγκάστηκε να κάνει μία διόρθωση στην τελευταία του προσπάθεια που τον απέτρεψε από το να κυνηγήσει κάτι καλύτερο και θα εκκινήσει 5ος, πίσω από τον Lando Norris.

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Η κορυφαία δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, SainzPerez, Norris, Leclerc, Piastri, Russell, Tsunoda, Stroll, Alonso.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ