O Ricciardo γνωρίζει ότι πρέπει να βελτιωθεί άμεσα

×

Γιώργος Ανανίδας

Η κριτική που έχει ασκήσει ο Helmut Marko στον Daniel Ricciardo δεν μοιάζει να έχει επηρεάσει αρνητικά τον οδηγό της RB, αφού αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται άμεση βελτίωση.

Daniel Ricciardo

Οι πρώτοι δύο αγώνες της φετινής σεζόν ήταν αρκετά δύσκολοι για τον Ricciardo. Ο πολύπειρος οδηγός έχει ηττηθεί δις από τον teammate του, Yuki Tsunoda στις κατατακτήριες σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία, ενώ και στους αγώνες, ο ρυθμός του δεν ήταν ο απαιτούμενος.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko ήταν επικριτικός με τον Αυστραλό όταν μίλησε για την μέχρι στιγμής απόδοση των RB, λέγοντας: «Διακυβεύονται πολλά φέτος και για τον Yuki και για τον Daniel. Οι κατατακτήριες του Yuki ήταν πολύ καλές μέχρι τώρα, ενώ ο Ricciardo πρέπει να το βρει σύντομα» δήλωσε ο 80χρονος.

Ο πρώην οδηγός της Red Bull Racing ρωτήθηκε ενόψει του Grand Prix της πατρίδας του εάν αυτό το σχόλιο τον ενόχλησε, απαντώντας:

«Όχι, δεν με ενοχλεί. Αυτό είναι από πάντα ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η οδήγηση. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, όλοι μιλούν με θετικά λόγια και όταν δεν πάνε καλά, μιλούν με αρνητικά. Όλα είναι μέρος του παιχνιδιού» δήλωσε ο πολύπειρος Αυστραλός.

Τέλος, ο Daniel Ricciardo τόνισε ότι ο ίδιος είναι ο μεγαλύτερος κριτής του εαυτού του και πως γνωρίζει ότι η παρούσα κατάσταση δεν είναι η πρέπουσα. Αν υπάρχει ένας αγώνας που πρέπει να ανεβεί επίπεδο, γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι αυτός της πατρίδας του.