Μεταγραφή Newey στη Ferrari;

×

Μαρία Ανδρεάδη

Εν μέσω «καταιγίδας» στη Red Bull Racing, φήμες θέλουν τον επικεφαλής τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Adrian Newey, να παίρνει μεταγραφή για τη Ferrari.

Adrian Newey - Christian Horner

Σε μία περίοδο αβεβαιότητας για την αυστριακή ομάδα, εν μέσω του σκανδάλου «Horner», σίγουρα το να χάσει έναν εκ των κορυφαίων σχεδιαστών του αθλήματος θα είναι ίσως το ισχυρότερο πλήγμα. Ο Βρετανός είναι ο άνθρωπος πίσω από 12 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 13 πρωταθλημάτων οδηγών.

Ακούστε το Podcast: Καρό Σημαία - Φάκελος «Horner»


Κι ενώ η Red Bull Racing βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση, η Ferrari έχει στραμμένο το βλέμμα της στους νέους κανονισμούς του 2026, έχοντας εξασφαλίσει τον Lewis Hamilton από την επόμενη σεζόν. Γι’ αυτό, θα χρειαστεί κι ένα μονοθέσιο άξιο παγκόσμιων τίτλων.

Ο Newey είχε παλιότερα αποκαλύψει το ότι βρέθηκε πολύ κοντά σε μετάβαση στη Ferrari το 2014 όταν, μετά τα 4 σερί πρωταθλήματα με τον Sebastian Vettel στην κορυφή, η αυστριακή ομάδα δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί επιτυχώς στις σύγχρονες υβριδικές μονάδες με τον turbo V6 κινητήρα.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν είχε μετανιώσει το γεγονός ότι δεν εργάστηκε για τη Ferrari στην καριέρα του, ο Βρετανός είχε χαρακτηριστικά απαντήσει: «Συναισθηματικά μιλώντας, σε έναν βαθμό, ναι. Όπως, για παράδειγμα, το να συνεργαστώ με τον Fernando [Alonso] και τον Lewis [Hamilton] θα ήταν θαυμάσιο. Ποτέ δε συνέβη. Είναι απλώς συγκυρίες, έτσι λειτουργούν τα πράγματα

10 χρόνια αργότερα, η ιταλική ομάδα φημολογείται ότι έχει προσεγγίσει ξανά τον κορυφαίο σχεδιαστή, σε μία προσπάθεια του Fred Vasseur να συγκεντρώσει το καλύτερο δυναμικό στο Μαρανέλο.