Focus μόνο στους αγώνες θέλει από τους οδηγούς της η McLaren

×

Της Χαράς Κοντοχρήστου

Το Grand Prix της Αυστραλίας αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει στη γενέτειρα του Oscar Piastri, o οποίος διανύει τη δεύτερη αγωνιστική του σεζόν στην F1.

Ο νεαρός οδηγός κράτησε χαμηλό προφίλ το 2023, δεδομένου ότι εντάχθηκε στην F1 στο επίκεντρο μιας έντονης διαμάχης μεταξύ της Alpine και McLaren.

Oscar Piastri

Εν μέσω της έκρηξης της δημοτικότητας που έχει η F1, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του Netflix "Drive to Survive", η McLaren προσπαθεί να εστιάζει περισσότερο στο αγωνιστικό πρόγραμμα των οδηγών κατά τη διάρκεια των GP.

Αυτό, εξηγεί o Andrea Stella, γίνεται για να «προστατευτεί η επίδοση των οδηγών». Ο Ιταλός μηχανικός δήλωσε: «Σε γενικές γραμμές, φέτος, δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στο πρόγραμμα των οδηγών κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού Σαββατοκύριακου. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι οδηγοί έχουν το χρόνο να επικεντρωθούν στην επίδοσή τους, να έχουν χρόνο ηρεμίας και να χαλαρώσουν. Έχουμε λάβει αρκετά αιτήματα συνεντεύξεων του Oscar για την Μελβούρνη αλλά δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όλα».

McLaren

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Lando Norris που, μιλώντας για περσινό GP του Λας Βέγκας, το οποίο ξεκίνησε με μια μεγάλη «τελετή έναρξης» που συνοδεύτηκε από συναυλία στην πίστα, ήταν καυστικός όταν αναφέρθηκε σε ενέργειες εκτός του αγώνα, ώστε να μετατραπεί η F1 σε ένα show "Έχει γίνει περισσότερο show τώρα από ό,τι ήταν πριν από μερικά χρόνια. Για να είμαι ειλικρινής, θέλω απλώς να έρχομαι εδώ και να οδηγώ.»