NASCAR Cup: Ο Hamlin νικητής στον απαιτητικό αγώνα του Μπρίστολ

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο αγώνας Food City 500 στο Μπρίστολ του Τενεσί αποδείχθηκε ο πιο συναρπαστικός της σεζόν μέχρι τον επόμενο, με τον Denny Hamlin να κατακτά την πρώτη του νίκη για το 2024.

NASCAR Cup

Σε μία διαδικασία που μας κράτησε σε εγρήγορση από τον 1ο γύρο μέχρι τον 500ο, ο πολύπειρος οδηγός της Joe Gibbs Racing πήρε την 52η νίκη της καριέρας του.

Μετά από 9 κίτρινες σημαίες, αποσυνθέμενα ελαστικά δεξιά και αριστερά και 54 αλλαγές στην πρωτοπορία –αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του συγκεκριμένου αγώνα- ο Hamlin επικράτησε χάρη στη διαχείριση, τον ρυθμό του και τη στρατηγική της ομάδας του.

NASCAR Cup

Οι 500 γύροι στο Bristol Motor Speedway ήταν οι πιο απαιτητικοί που έχουν δώσει οι οδηγοί του NASCAR φέτος, κάτι στο οποίο στάθηκαν έντονα στις συνεντεύξεις τους.

Η τεράστια φθορά των ελαστικών προβλημάτισε και τη διοργανώτρια αρχή και τον κατασκευαστή Goodyear, καθώς κανείς δεν μπορούσε να ολοκληρώσει πάνω από 50 γύρους με το ίδιο σετ.

Κάθε οδηγός εξάντλησε τα διαθέσιμα σετ ελαστικών του και με κοινή απόφαση των διοργανωτών και της Goodyear, διατέθηκε ένα έξτρα σετ σε κάθε crew.

Ο Hamlin χρησιμοποίησε εξαιρετικά την εμπειρία του, για να διαχειριστεί τη γόμα, είχε εξ αρχής τον ρυθμό, όπως και όλοι οι οδηγοί της Joe Gibbs Racing και παρά την πίεση του Martin Truex, έφτασε στην πρώτη του νίκη της σεζόν που του εξασφαλίζει μία θέση στα playoff.

Σημειωτέον, ότι αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και τέταρτη συνολικά στο Μπρίστολ.

NASCAR Cup

Η στρατηγική των ομάδων έπαιξε ξανά κυρίαρχο ρόλο, λόγω του ρυθμού με τον οποίο φθείρονταν τα ελαστικά. Στην Joe Gibbs λειτούργησαν αψεγάδιαστα και έτσι, κατάφεραν να έχουν δύο οδηγούς τους στο βάθρο.

Hamlin και Truex έπρεπε να διαχειριστούν και το μποτιλιάρισμα προς το τέλος του αγώνα, αλλά ο 3ος Brad Keselowski ήταν αρκετά πίσω για να τους απειλείσει. Ο τελευταίος ανέβασε μία Ford στο βάθρο, σε έναν αγώνα που η Toyota «πετούσε».

Η πρώτη πεντάδα συμπληρώθηκε από τους Alex Bowman και Kyle Larson. Το υπόλοιπο grid τερμάτισε όντας τουλάχιστον έναν γύρο πίσω από τον πρωτοπόρο, λόγω των τελευταίων pit stop.

Οι άλλοι πέντε της πρώτης δεκάδας ήταν οι John Hunter Nemechek, Chris Buescher, Chase Elliot, Ty Gibbs και Christopher Bell.