Steiner: «Έμεινα στη Haas περισσότερο από όσο έπρεπε»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο πρώην επικεφαλής της Haas F1, Guenther Steiner παραδέχεται ότι έμεινε στην αμερικανική ομάδα πολύ περισσότερο καιρό από όσο έπρεπε.

Guenther Steiner

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της περασμένης off-season στη Formula 1, ήταν η κοινή συναινέσει αποχώρηση του Guenther Steiner από την ομάδα της Haas.

Ο Ιταλός φέρεται να μην τα βρήκε στις τελευταίες διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Gene Haas, καθότι ο τελευταίος δεν είχε πια άλλη υπομονή, βλέποντας τις κακές επιδόσεις να μην έχουν τελειωμό.

Μερικοί έκαναν λόγο και για ρήξη στις σχέσεις τους κατά τις διαπραγματεύσεις, επειδή ο Steiner ζητούσε μερικές μετοχές της ομάδας, ωστόσο αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Στη θέση του Ιταλο-Αμερικανού βρίσκεται πλέον ο Ayao Komatsu. Ο Steiner παρευρέθηκε στα πάντοκ του Μπαχρέιν στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν και κάνοντας δηλώσεις στους δημοσιογράφους της F1, αποκάλυψε:

«Η ζωή είναι ωραία από όταν έφυγα από τη Haas. Είναι η πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία που αυτές τις τελευταίες εβδομάδες έχω σβήσει εντελώς όσον αφορά την F1 και μου έκανε καλό αυτό.

«Όσο περνάει ο καιρός, τόσο καταλαβαίνω ότι έμεινα στη Haas περισσότερο από όσο έπρεπε. Όταν απομακρύνεσαι, έχεις διαύγεια και βλέπεις τι πρέπει να κάνεις. Όσο είσαι εκεί, βρίσκεσαι σε άρνηση, σκέφτεσαι ότι μπορείς να τα καταφέρεις, αλλά δεν μπορείς» τόνισε ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής ομάδας.

Πριν κλείσει, ο Steiner είπε ότι η αδυσώπητη μάχη για ελάχιστους βαθμούς, χωρίς να βρίσκεται ποτέ στη μάχη για βάθρα, είχε αρχίσει να του αποβάλλει τον ενθουσιασμό για το σπορ.