NASCAR Cup: Αδιάλειπτη δράση 500 γύρων στο Μπρίστολ

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο πέμπτος αγώνας της regular season για το NASCAR Cup διεξάγεται στην πολιτεία του Τενεσί και την διάσημη πίστα του μισού μιλίου, γνωστή και ως «Το Τελευταίο Μεγάλο Κολοσαίο».

NASCAR Cup

Πρόκειται για ένα σιρκουί πολύ μικρό σε μήκος, αλλά ταυτόχρονα και το ταχύτερο από όλα τα όμοιά του. Διαθέτει τέσσερις στροφές και είναι αυτό που λέμε «παραδοσιακή πίστα NASCAR».

Λόγω των τεσσάρων στροφών του οι οποίες είναι όλες με λίγο-πολύτέρμα γκάζι, το οβάλ σιρκουί του Τενεσί χαρακτηρίζεται ως «το ταχύτερο μισό μίλι του κόσμου». Δεν είναι αδίκως ένας από τους δημοφιλέστερους και παλαιότερους προορισμούς του πρωταθλήματος, αφού χαρίζει συγκινήσεις από το μακρινό 1961.

Τις τελευταίες τρεις σεζόν, οι οδηγοί είχαν έναν άκρως απαιτητικό αγώνα να ολοκληρώσουν στο Μπρίστολ, διότι όλη η πίστα ήταν χωμάτινη. Φέτος όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, διότι η άσφαλτος θα καλύψει όλη την έκταση της οβάλ πίστας και αναμένουμε να δούμε τους ταχύτερους γύρους όλης της σεζόν.

NASCAR Cup

Ο Christopher Bell πήρε την καρό σημαία πέρυσι την άνοιξη στο «Τελευταίο Μεγάλο Κολοσσαίο» και τώρα, επιστρέφει όχι μόνο ως νικητής του περσινού αγώνα, αλλά και ως νικητής του προηγούμενου αγώνα στο Φίνιξ.

Ο τελευταίος οδηγός που κέρδισε στο Μπρίστολ σε ασφάλτινη αγωνιστική διαδρομή ήταν ο Brad Keselowski το 2020 και μάλιστα, είχε εκκινήσει από την pole position. Ο οδηγός της RFK Racing έχει 3 νίκες στην οβάλ πίστα του μισού μιλίου, όπως και ο Denny Hamlin ο οποίος πήρε την καρό σημαία στον περσινό νυχτερινό αγώνα του Μπρίστολ.

Από τους εν ενεργεία οδηγούς του grid, ο Kyle Busch είναι ο πιο δημοφιλής της συγκεκριμένης πίστας, έχοντας κατακτήσει 8 νίκες και πίσω του ακολουθούν οι Keselowski και Hamlin.

Τέλος, οι οδηγοί δεν αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το αεροδυναμικό πακέτο που είδαμε στο Φίνιξ, μιας και η πίστα δεν το απαιτεί.

Το Food City 500 όπως έχει ονομαστεί ο αγώνας, εκκινεί την Κυριακή 17/3 στις 21:30, ζωντανά και αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+.