Οι Ιταλοί στέλνουν τον Sainz στη Mercedes

×

Πάνος Σεϊτανίδης

Ένα πρόσωπο για το οποίο το 2024 έχει ξεκινήσει πολύ στραβά, αναμφίβολα είναι ο Carlos Sainz. Ο Ισπανός που έχασε το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας γιατί χρειάστηκε να κάνει επέμβαση για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας, έχει ως γνωστόν χάσει και τη θέση του στη Scuderia Ferrari μετά το πέρας της τρέχουσας σεζόν.

Carlos Sainz

Η ιταλική ομάδα κατάφερε να στρατολογήσει τον Lewis Hamilton και ως αποτέλεσμα, το συμβόλαιο του Μαδριλένου δεν θα ανανεωθεί. Εύλογα, ο Sainz και οι εκπρόσωποί του, προετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη ομάδα του στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Και παρότι έχει εδώ και καιρό συνδεθεί με την Audi F1 που μπαίνει στο σπορ από το 2026, μεσολαβεί μία σεζόν στην οποία θα ήθελε να έχει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Κοιτώντας στο grid, μία ομάδα που θα ήταν δελεαστική για εκείνον αλλά και που θα τη βόλευε να υπογράψει έναν αξιόμαχο οδηγό δίχως απαίτηση πολυετούς συμβολαίου, είναι η Mercedes-AMG.

Carlos Sainz

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport, η πλευρά του νικητή δύο Grand Prix στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα ασημί βέλη.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω δημοσίευμα ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, όλη η ομάδα του Carlos Sainz έμεινε πολύ ώρα στο χώρο φιλοξενίας της Mercedes. Το συμβόλαιο του Sainz Jr με τη Ferrari ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και γι’ αυτό, ο μάνατζέρ του, Carlos Onorio, μαζί με τον Carlos Sainz Snr, μίλησαν εκτενώς με τον Toto Wolff. Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει».

Carlos Sainz

Βέβαια οι συζητήσεις δεν σημαίνει απαραίτητα πως φτάνουν μέχρι και τις διαπραγματεύσεις. Και είναι ένα ερωτηματικό το αν η Mercedes θα επέλεγε να βάλει στο μονοθέσιό της έναν οδηγό τον οποίο η Ferrari αποδέσμευσε για να κάνει χώρο για τον Hamilton.

Φυσικά δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Το σενάριο του Andrea Kimi Antonelli δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, μιας και ο 17χρονος είναι μόλις στην πρώτη του σεζόν στη Formula 2 και κατά γενική ομολογία, θα είναι πολύ νωρίς για το μεγάλο βήμα.

Υποψήφιος είναι φυσικά ο Fernando Alonso ενώ υπάρχουν δύο ακόμα ονόματα στα οποία πρέπει να σταθούμε. Το ένα είναι αυτό του Alex Albon, που μπορεί να έχει συμβόλαιο με τη Williams αλλά οι σχέσεις της Mercedes με την ιστορική ομάδα είναι τέτοιες, που ένα χαρτί δεν θα πατούσε φρένο στην αλλαγή στρατοπέδου. Το άλλο είναι αυτό του Esteban Ocon, που έχει δεσμούς τόσο με τη γερμανική ομάδα όσο και με τον Wolff που τον έχει υπό την… ομπρέλα του σε όλη του την καριέρα.