Mercedes: Δυσνόητο μονοθέσιο η W15

×

Γιώργος Ανανίδας

Η W15 φέρεται να έχει αρκετές δυνατότητες που ακόμα η Mercedes-AMG δεν τις έχει «ξεκλειδώσει».

 George Russell

Δυσνόητο μονοθέσιο μοιάζει να είναι η W15, σύμφωνα με τον George Russell. Ο Βρετανός πιστεύει ότι το νέο μονοθέσιο έχει δυνατότητες, αλλά δεν είναι προς το παρόν κατανοητό το πώς θα απελευθερωθούν.

Οι χειμερινές δοκιμές έδειξαν πως φέτος η Mercedes βρίσκεται σε καλύτερη τροχιά από ό,τι το 2022 και το 2023. Το Μπαχρέιν έμοιαζε να είναι μία πίστα που τα «ασημί βέλη» μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα, αλλά το πρόβλημα στο σύστημα ψύξης του κινητήρα εμπόδισε τον Russell να παλέψει για κάτι παραπάνω από την 5η θέση.

Στη Σαουδική Αραβία από την άλλη, δεν υπήρχαν δικαιολογίες. Η W15 είχε σοβαρό πρόβλημα στο να ακολουθήσει τη McLaren στις γρήγορες καμπές, όπως αποδείχθηκε όταν ο Hamilton προσπαθούσε να πιάσει τον Norris.

Για την ακρίβεια, έχανε πάνω από πέντε δέκατα τον γύρο από την MCL38, γεγονός που στο τέλος του αγώνα έφερε ξανά δυσαρέσκεια στο γκαράζ της γερμανικής ομάδας.

Ο George Russell κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με το τι συνέβη στη Τζέντα, λέγοντας:

«Ακόμα δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε το μονοθέσιο, για να είμαι ειλικρινής. Έχει δείξει την πραγματική του απόδοση μερικές φορές.

«Στο Μπαχρέιν, ήμασταν αμέσως στο 1-2 στις ελεύθερες δοκιμές. Στη Τζέντα, ήμασταν επίσης γρήγοροι την Πέμπτη. Και σαν να γίναμε πιο αργοί καθώς προχωρούσε το τριήμερο.

«Συνεπώς, πρέπει να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό, συνδέοντάς το με τα δεδομένα που έχουμε έως τώρα» ανέφερε ο 26χρονος Βρετανός.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Lewis Hamilton στις δηλώσεις μετά το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, τονίζοντας πως η Mercedes απέχει πολύ από το να ανταγωνιστεί τις Red Bull Racing και Scuderia Ferrari για τις πρώτες θέσεις.