Δεν πάει πουθενά ο Newey!

×

Γιώργος Ανανίδας

Οι ατελείωτες φήμες και η παραφιλολογία των τελευταίων ημερών γύρω από τον Adrian Newey φέρονται να μην έχουν καμία υπόσταση.

 Adrian Newey - Christian Horner

Ο θρυλικός σχεδιαστής μονοθεσίων Formula 1 μένει στα πλάνα του όπως αποδεικνύεται και δεν αποχωρεί σε καμία περίπτωση από τη Red Bull Racing.

Πολλά ειπώθηκαν σχετικά με το μέλλον του την τελευταία εβδομάδα, απόρροια του γεγονότος ότι αυτήν την περίοδο δεν εργάζεται αποκλειστικά για την πρωταθλήτρια ομάδα της F1.

Η παραφιλολογία ξεκίνησε από το γεγονός ότι θα απουσιάζει από το Grand Prix Αυστραλίας την άλλη εβδομάδα.

Ωστόσο, η απουσία του δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του στη Red Bull Racing. Απλώς, η θέση του τεχνικού διευθυντή επεκτείνεται στον Όμιλο Red Bull, λόγω του ότι θέλουν να έχει ενεργή συμμετοχή και ευθύνη στην εξέλιξη του hypercar RB17.

Οι φήμες που τον ήθελαν να μετακινείται στο τμήμα που ασχολείται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχουν επίσης απορριφθεί.

Η όλη ιστορία γυρνάει πίσω στην υπόθεση Horner, διότι γράφτηκε πως η υποτιθέμενη μετακίνηση του Newey αφορούσε εν μέρει την άβολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εσωτερικά στην ομάδα.

Επιπλέον, διαβάσαμε πως θα τον μετακινούσαν για λόγους budget cap, ώστε να γλιτώσει η ομάδα χρήματα, αλλά ακόμα και αυτό πήγε στον... καλάθι των αχρήστων.

Ο ρόλος του Adrian Newey στη Red Bull Racing παραμένει ίδιος και θα συνεχίσει να εξελίσσει την RB20, επιστρέφοντας μάλιστα στις πίστες από το Grand Prix Ιαπωνίας.