NASCAR Cup: Ο Bell νίκησε στο Φίνιξ και έσπασε το σερί της Chevrolet

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Christopher Bell χάρισε στην Toyota την πρώτη της νίκη στη σεζόν, παίρνοντας την καρό σημαία στην σύντομη οβάλ πίστα της Αιρζόνα. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τους Chris Buescher και Ty Gibbs, με τον δεύτερο να σημειώνει την κορυφαία επίδοση της καριέρας του στην κατηγορία.

 NASCAR Cup

Μίας ακόμα δραματικής ανατροπής γίναμε μάρτυρες στο ΑΝΤ1+, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του τέταρτου αγώνα της regular season στο NASCAR Cup.

 NASCAR Cup

Ο Bell, ο οποίος είδε ένα δισκόφρενο να σπάει νωρίς στον αγώνα και δεν ήταν σε καμία περίπτωση στη μάχη των πρωτοπόρων, εκμεταλλεύτηκε άριστα με την ομάδα του την τελευταία κίτρινη σημαία και με άριστη στρατηγική έφτασε σε μία άνετη νίκη.

 NASCAR Cup

Νωρίτερα, είχε κερδίσει και το Stage 2, καθώς προσπέρασε τον Tyler Reddick με τέσσερις γύρους να απομένουν. Έτσι, στέρησε από τον οδηγό της 23XI τη δεύτερη νίκη του στον αγώνα, καθώς ο Reddick είχε νωρίτερα επικρατήσει στο Stage 1.

Η νίκη του Bell σήμανε το τέλος του σερί της Chevrolet που είχε κάνει το 3/3 μέχρι τώρα στη σεζόν. Ο Bell δεν κατόρθωσε απλά να νικήσει χάρη στη σωστή χρονικά στρατηγική της ομάδας του (μπήκε στον γύρο 218/312), αλλά και με πολύ σημαντική διαφορά, αφού ο Buescher τερμάτισε 5,465 δευτερόλεπτα μετά από εκείνον.

Οι υπόλοιποι εννέα της πρώτης δεκάδας έμειναν στην πίστα κατά τη διάρκεια της -όπως αποδείχθηκε- τελευταίας κίτρινης σημαίας κι έτσι ο Bell είχε φρέσκα ελαστικά και πολύ καύσιμο για να διαχειριστεί μέχρι τον τερματισμό.

Η πεντάδα συμπληρώθηκε από τους Ty Gibbs, Brad Keselowski και Ryan Blaney και η δεκάδα από τους Ross Chastain, Truex, Michael McDowell, Chase Briscoe και Tyler Reddick.

NASCAR Cup