Horner για Verstappen: «Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να μείνει με το ζόρι»

×

Γιώργος Ανανίδας

Κανέναν δεν κρατάει με το ζόρι στη Red Bull Racing ο Christian Horner και το κατέστησε σαφές.

Christian Horner

Η υπόθεση Christian Horner αναστάτωσε την πρωταθλήτρια ομάδα της Formula 1 τον τελευταίο έναν μήνα και με το παραπάνω. Τώρα που η «παλίρροια» έχει αρχίσει να κοπάζει, ο Βρετανός κλήθηκε να σχολιάσει ορισμένες δηλώσεις που έκανε ο Max Verstappen την Παρασκευή (8/3), όταν έμαθε ότι ίσως τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Helmut Marko.

Και το ζήτημα του Marko όμως, μπήκε στο συρτάρι, χάρη στον CEO του Ομίλου, Oliver Mintzlaff, όπως ενημερωθήκατε και από την εκπομπή του περασμένου Σαββάτου (9/3) στο ΑΝΤ1+, «Formula 1 Show».

Όταν ο Verstappen έμαθε πως ο Marko μπορεί να απομακρυνθεί, παραχώρησε δηλώσεις στα ολλανδικά Μέσα, όπου υπαινίχθηκε πως θα αποχωρήσει και ο ίδιος εφόσον ο Αυστριακός σύμβουλος δεν αποτελεί πια μέρος της ομάδας.

«Πάντα έλεγα ξεκάθαρα ότι ο Marko πρέπει να μείνει. Δεν μπορώ να συνεχίσω χωρίς εκείνον» τόνισε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θεωρείται λήξαν μέχρι νεωτέρας. Ωστόσο, ο Horner κλήθηκε να απαντήσει το Σάββατο (9/3) σχετικά με αυτές τις δηλώσεις και ξεκαθάρισε πως δεν κρατάει κανέναν με το ζόρι στην ομάδα, απλά επειδή έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Είναι όπως όλα στη ζωή. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να βρίσκεται κάπου, επειδή έχει υπογράψει ένα κομμάτι χαρτί. Εάν κάποιος δε θέλει να βρίσκεται σε αυτήν την ομάδα, δεν θα τον αναγκάσουμε ενάντια στη θέλησή του να βρίσκεται εδώ.

Αυτό εφαρμόζει σε όλους. Το να βρίσκεσαι σε μία ομάδα σαν τη δική μας περιλμβάνει δέσμευση και πάθος. Ο Max τα κατέχει αμφότερα, το έχουμε δει αυτό. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τη δέσμευση και το πάθος του».