NASCAR Cup: Ο τέταρτος αγώνας περνάει από το Phoenix Raceway

×

Γιώργος Ανανίδας

Το πρωτάθλημα NASCAR Cup προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον τέταρτο αγώνα του στη regular season.

Nascar

Η πολιτεία της Αριζόνα με την σύντομη πίστα του Φίνιξ φιλοξενούν έναν αγώνα ο οποίος θα αναδείξει νικητή έπειτα από 312 γύρους με το πόδι σχεδόν κολλημένο στο γκάζι.

Οι ουρανοί έχουν ανοίξει στα δυτικά των ΗΠΑ και το αγωνιστικό τριήμερο που έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή (8/3) «τρέχει» χωρίς προβλήματα κακοκαιρίας.

Οι κορυφαίοι οδηγοί του αμερικανικού motorsport καλούνται να ολοκληρώσουν 500 μίλια στο οβάλ σιρκουί του ενός μιλίου, ήτοι 312 γύροι αγώνα.

Οι αγώνες στην Αριζόνα με τα 500 μίλια Shriners Children’s δεν έχουν προσφέρει το αναμενόμενο θέαμα τα τελευταία χρόνια. Για αυτό, οι διοργανωτές έχουν τροποποιήσεις ελαφρώς την οβάλ διαδρομή, ώστε τα NextGen αγωνιστικά να μπορέσουν να χαρίσουν έναν πιο συναρπαστικό αγώνα.

Ο Kyle Larson έρχεται με φόρα έπειτα από την επιβλητική του νίκη στο Λας Βέγκας. Έχει να κερδίσει αγώνα στο Φίνιξ από το 2021 και αφού τώρα έχει το μομέντουμ και τον ρυθμό, σκοπεύει να το επαναλάβει.

O Ryan Blaney θεωρείται επίσης ένα από τα φαβορί ερχόμενο στο Φίνιξ, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2023 στη συγκεκριμένη πίστα. Ο οδηγός της Penske έχει τερματίσει τρεις φορές στην πρώτη δυάδα σε τέσσερις αγώνες στην Αριζόνα και τώρα θέλει να σημειώσει την πρώτη του νίκη στη σεζόν, εξασφαλίζοντας τα playoff.

Ο Larson είναι ο επικεφαλής στη βαθμολογία των οδηγών, έχοντας μία διαφορά 8 βαθμών από τον πρωταθλητή Blaney.