GP Σαουδικής Αραβίας: Στην κορυφή ο Verstappen και στο FP3, συγκρούστηκε με τις μπαριέρες ο Zhou

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος άνθρωπος στην πίστα της Τζέντα και στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών, με τον Charles Leclerc να ακολουθεί στα δύο δέκατα. Βίαιη έξοδος για τον Zhou Guanyu και η Kick Sauber τρέχει να προλάβει τις κατατακτήριες.

 GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ - FP3

Το πρόσωπο της πίστας ήταν εξ αρχής ο Oliver Bearman στην πρώτη του εμφάνιση με τη Scuderia Ferrari. Ο 18χρονος Βρετανός σημείωσε αξιοπρεπή χρόνο σε ένα από τα πρώτα του περάσματα και ανέβηκε προσωρινά στη 2η θέση.
GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ - FP3

Η μαλακή γόμα σχεδόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον οδηγών και ομάδων, ενόψει των κατατακτήριων που θα διεξαχθούν στις 19:00 LIVE στο ΑΝΤ1+. Ορισμένοι οδηγοί άρχισαν μάλιστα να πιέζουν λίγο παραπάνω για να βρουν τον ρυθμό τους.
Ο Logan Sargeant για χιλιοστά γλίτωσε και δεν χτύπησε τις μπαριέρες, ενώ ο Zhou Guanyu σε μία από τις πιο γρήγορες καμπές, πήρε πολύ κερμπ και με την... βοήθεια της υποστροφής έφυγε βίαια εκτός και συγκρούστηκε με τις Tecpro μπαριέρες.

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ - FP3

Η διαδικασία διακόπηκε αμέσως και έπαυσε μέχρι να διορθωθεί η ζημιά στις μπαριέρες και να μαζευτεί η C44 του Κινέζου. Μόλις συνεχίστηκε, ο χρόνος που απέμεινε ήταν ελάχιστος και η κατάταξη δεν πρόλαβε να αλλάξει σημαντικά.

Τελικά, ο Leclerc ήταν ο μόνος που κατάφερε να χωρίσει τις δύο RB20, δείχνοντας πως η Ferrari είναι πιθανότατα η μοναδική που θα απειλήσει για την pole position.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP3 στη Σαουδική Αραβία:

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ - FP3