GP Σαουδικής Αραβίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1, δεύτερος ο Alonso

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερων όλων στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές ο Max Verstappen, με τη Red Bull Racing να κάνει το 1-3 και τον Fernando Alonso να μπαίνει ανάμεσά τους.

Max Verstappen

Ομαλά κύλησε συνολικά η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών, με τους οδηγούς να κάνουν τους πρώτους γύρους του τριημέρου σε μη αντιπροσωπευτικές συνθήκες, καθώς οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλότερες σε σύγκριση με αυτές που θα επικρατήσουν στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα.

Η μόνη οριακή επαφή ήταν εκείνη του Lance Stroll με τον τοίχο, όμως ο Καναδός κατάφερε να επιστρέψει στο γκαράζ ώστε να επιδιορθωθεί η μικρή φθορά στον μπροστινό αριστερό τροχό.


GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ - FP1

Εξαρχής η πρώτη θέση εναλλασσόταν μεταξύ των δύο Red Bull, του George Russell και του Fernando Alonso. Προς ώρας, η διαφορά φαινόταν οριακή, όμως ο Max Verstappen έδειχνε ότι είχε περισσότερο ρυθμό.

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ - FP1

Το πρώτο μισάωρο ολοκληρώθηκε με τους Norris, Russell, Albon, Perez, Verstappen, Leclerc, Alonso, Hamilton, Ricciardo και Bottas στην κορυφαία δεκάδα, με τους πρώτους να έχουν κάνει ήδη μερικά περάσματα με τα μαλακά ελαστικά.

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ - FP1

Όταν ο Ολλανδός επέλεξε την ταχύτερη γόμα, τότε σημείωσε και το ταχύτερο  πέρασμα, με χρόνο 1:29.659. Πίσω του παρατάχθηκε προσωρινά ο Russell, όμως έχασε τη θέση του από έναν πολύ γρήγορο Alonso, αποδεικνύοντας ότι ο «γερόλυκος» είχε ρυθμό ακόμα στην τσέπη του. Την κορυφαία τριάδα συμπλήρωσε ο Sergio Perez, τερματίζοντας 2 δέκατα πίσω από τον πρωτοπόρο.

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ - FP1

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Alonso, Perez, Russell, Leclerc, Sainz, Norris, Hamilton, Stroll, Albon, Bottas, Ricciardo, Ocon, Sargeant, Piastri, Tsunoda, Gasly, Zhou, Hulkenberg και Magnussen.

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών θα μεταδοθεί στη 19:00, μέσω του ΑΝΤ1+.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

F1 PRACTICE