Στην Aston Martin ο Bob Bell

×

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Renault, Bob Bell, αποχώρησε από την ομάδα Formula 1 της Alpine, όπου είχε συμβουλευτικό ρόλο, και εντάχθηκε στην Aston Martin ως εκτελεστικός διευθυντής τεχνικού τομέα.

Aston Martin

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο 65χρονος Βορειο-ιρλανδός θα... ανταμώσει ξανά με τον Fernando Alonso, ο οποίος κατέκτησε δύο τίτλους οδηγών με τη Renault τη διετία 2005-06 και εντάχθηκε στην Aston Martin ενόψει του 2023, προερχόμενος από την -ιδιοκτησίας Renault- Alpine. Ο Bell ήταν ουσιαστικά με μερική απασχόληση στην Alpine από το 2018, ωστόσο τώρα θα αναφέρεται στον επικεφαλής της Aston Martin, Mike Krack, υπό τον νέο ρόλο του, ο οποίος θα έχει τη συνολική ευθύνη για τεχνικές και μηχανικές λειτουργίες, καθώς και λειτουργίες απόδοσης. «Αυτή είναι μία βασική πρόσληψη για να διασφαλίσουμε ότι βελτιστοποιούμε ό,τι κάνουμε ως ομάδα και πως εστιάζουμε στις σωστές περιοχές απόδοσης» τονίζει ο Krack σε δήλωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Bell, ο οποίος -μεταξύ άλλων- έχει εργαστεί ακόμη σε McLaren και Mercedes, είναι ο τελευταίος σε μια αυξανόμενη λίστα έμπειρων στελεχών που αποχωρούν τον τελευταίο χρόνο από την Alpine. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι έφυγαν από τη γαλλική ομάδα ο διευθύνων σύμβουλος, Laurent Rosi, ο επικεφαλής της ομάδας της Alpine, Otman Szafnauer, ο αθλητικός διευθυντής, Alan Permane, και ο επικεφαλής τεχνικού τμήματος, Pat Fry. Στα τέλη Δεκεμβρίου αποχώρησε ο πρώην αγωνιστικός διεθυντής, Davide Brivio, και επέστρεψε στο MotoGP, ενώ πριν λίγες ημέρες αποτέλεσαν παρελθόν ο τεχνικός διευθυντής, Matt Harman, και ο επικεφαλής αεροδυναμικής, Dirk de Beer.

Η σεζόν του 2024 στη Formula 1 δεν άρχισε καθόλου καλά για την Alpine, καθώς οι Esteban Ocon και Piere Gasly κατετάγησαν στην τελευταία σειρά της εκκίνησης με την A524 στα επίσημα δοκιμαστικά για το Grand Prix του Μπαχρέιν, ενώ τερμάτισαν στον σαββατιάτικο (2/3) αγώνα στη 17η και τη 18η θέση, αντίστοιχα. Από την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών του 2022, η ομάδα «έπεσε» πέρυσι στην έκτη θέση, ενώ αυτή τη στιγμή είναι τελευταία στην κατάταξη χωρίς βαθμούς.