Ένα τριήμερο γεμάτο δράση στη Σαουδική Αραβία!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Το δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν είναι εδώ και θα πραγματοποιηθεί στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Από την έρημο του Μπαχρέιν στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, όπου οι οδηγοί θα κληθούν να «δαμάσουν» μέση ταχύτητα που φτάνει τα 250 χλμ/ώρα.

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Όλα αυτά σε ένα σιρκουί πόλης, μήκους 6.174 μέτρων, που αποτελείται από 27 στροφές και 3 ζώνες DRS, προσφέροντας θέαμα και πλήθος προσπεράσεων. Οι διαθέσιμες γόμες θα είναι οι μεσαίες στην γκάμα της Pirelli, με τις C2 (σκληρή), C3 (μέση) και C4 (μαλακή) να καλούνται να ολοκληρώσουν 50 γύρους με τέρμα γκάζι.

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Είναι η 3η φορά που η Σαουδική Αραβία φιλοξενεί αγώνα Formula 1. Αυτά τα τρία χρόνια, λοιπόν, έχουμε δει τρεις διαφορετικούς νικητές: τον Lewis Hamilton (2021), τον Max Verstappen (2022) και τον Sergio Perez (2023). Δύο εκ των τριών αγώνων έχουν νικηθεί από την pole position. Το 2022 ο Μεξικανός είχε εκκινήσει πρώτος, αλλά έχασε το προβάδισμα από τον teammate του και τερμάτισε εκτός βάθρου, στην 4η θέση.

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Ολόκληρο το αγωνιστικό τριήμερο έχει μετακινηθεί μία μέρα νωρίτερα και ο αγώνας θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου. Αυτό συμβαίνει λόγω του Ραμαζανιού, της μουσουλμανικής περιόδου νηστείας που ξεκινά από την Κυριακή 10 Μαρτίου.

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Ο Max Verstappen βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης μετά τη νίκη του στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, στο Μπαχρέιν. Ο Ολλανδός θα κυνηγήσει στην Τζέντα το 100ο βάθρο της καριέρας του και την 56η νίκη του.

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Η Red Bull Racing έχει σαφώς το προβάδισμα μετά το 1-2 στο Σακχίρ, όμως πίσω τους βλέπουμε να είναι οριακή η μάχη ανάμεσα σε Ferrari και Mercedes. Μένει μόνο να δούμε εάν μπορεί και η McLaren να εμπλακεί σε αυτήν την κόντρα.

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Πέρα από Formula 1, όμως, το τριήμερο αυτό θα δούμε κατατακτήριες δοκιμές και αγώνες Formula 2, καθώς και τους δύο εναρκτήριους αγώνες της γυναικείας κατηγορίας μονοθεσίων, της F1 Academy. Το Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί παράλληλη μετάδοση του αγώνα της Formula 1 για παιδιά, στο νέο πρόγραμμα F1 Kids!

GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Όλη δράση, φυσικά, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του ΑΝΤ1+!