Ο Vasseur για την απόδοση του Sainz στο Μπαχρέιν

×

Της Χαράς Κοντοχρήστου

O επικεφαλής της Ferrari, Frederic Vasseur, επαίνεσε τον Carlos Sainz για την απόδοσή του και τον τερματισμό στο βάθρο στο Grand Prix του Μπαχρέιν που ξεκίνησε τη σεζόν, μετά τη χειμερινή προετοιμασία του Ισπανού.

Frederic Vasseur

Ο Sainz μπήκε στο 2024 έχοντας να αντιμετωπίσει τα νέα-βόμβα ότι ο Lewis Hamilton θα αφήσει τη Mercedes για να πάρει τη θέση του στη Scuderia τον επόμενο χρόνο, αναγκάζοντας τον δύο-φορές-νικητή Grand Prix να κοιτάξει αλλού στο grid.

Ήταν αρκετά ανταγωνιστικός στον αγώνα του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένων κάποιων κινήσεων στον ομόσταβλό του Charles Leclerc – αν και ο Μονεγάσκος καλούταν να διαχειριστεί προβλήματα στα φρένα του.

Ερωτηθείς για το πώς ο Sainz επεξεργάστηκε τις ειδήσεις και πόσο εντυπωσιάστηκε με την εμφάνιση του την ημέρα του αγώνα, ο Vasseur είπε: «Ειλικρινά, ήμουν πεπεισμένος ότι θα είχε αυτό το είδος αντίδρασης. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που αποφασίσαμε να κάνουμε την ανακοίνωση αρκετά νωρίς για να γυρίσουμε σελίδα και να επικεντρωθούμε σε αυτή τη σεζόν.

«Η αντίδραση του Carlos ήταν κάτι παραπάνω από επαγγελματική που είπε, «Εντάξει, έχω έναν χρόνο μπροστά μου, θα βάλω τα δυνατά μου από την πρώτη μέχρι την τελευταία στροφή της σεζόν» πρόσθεσε ο Vasseur ενώ συνέχισε: «[στον αγώνα] ήταν πολύ δυνατός, πολύ σταθερός, έκανε πολύ καλή δουλειά και είμαι περισσότερο από χαρούμενος με τη δουλειά που έκανε».

Όσο για το Σαββατοκύριακο της Ferrari στο σύνολό του, ο Vasseur έμεινε με ανάμεικτα συναισθήματα. «Το θετικό ήταν ότι [θα μπορούσαμε] να πάρουμε pole position με τον ταχύτερο γύρο και ίσως ότι αντισταθμίσαμε το 50% της διαφοράς με τη Red Bull στον αγώνα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν», σχολίασε.

«Το αρνητικό είναι ότι δεν είναι αρκετό και είχαμε και πάλι πάρα πολλά προβλήματα το Σαββατοκύριακο. Πρέπει να διορθώσουμε το πρόβλημα στο μονοθέσιο του Charles με το φρένο, αλλά γενικά πιστεύω ότι έκανε καλή δουλειά. Mπορέσαμε να σώσουμε το P4 σε αυτές τις συνθήκες».

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που θα κυνηγήσει τη Red Bull, η οποία έγραψε ένα-δύο με τον Max Verstappen και τον Sergio Perez, ο Vasseur απάντησε: «Πρώτον, δεν είμαι συγκεντρωμένος στη Red Bull, είμαι συγκεντρωμένος στον εαυτό μου και να προσπαθούμε να παίρνουμε το καλύτερο από αυτά που έχουμε".

"Δεν ήταν εντελώς καθαρό για εμάς αυτό το Σαββατοκύριακο, είχαμε πάρα πολλά μικρά προβλήματα στα Qualifiers & στον αγώνα. Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η Τζέντα θα είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία, δεν είναι το ίδιο grid, δεν είναι η ίδια άσφαλτος. Πιθανώς θα έχουμε καλύτερη εικόνα για την κατάσταση μετά τη Μελβούρνη. Πριν από τη Μελβούρνη θα είναι δύσκολο να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα του πρωταθλήματος" τόνισε ο Vasseur ενώ πρόσθεσε: "Αλλά αν συγκρίνετε πριν από ένα χρόνο ήμασταν, ας πούμε, ένα δευτερόλεπτο μακριά, και είμαστε ίσως στα πέντε δέκατα σήμερα. Είναι 50%, δεν είναι αρκετό, είμαστε ακόμα πίσω, αλλά το να κερδίσουμε τους βαθμούς του P3 και του P4, νομίζω ότι δεν είναι ένα δράμα".