Τώρα που (ακόμα) δύο έφυγαν, ποια είναι η επόμενη ημέρα στην Alpine;

×

Γιώργος Ανανίδας

Μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις στο ξεκίνημα της νέας σεζόν στη Formula 1, είναι αναμφίβολα η Alpine. Η γαλλική ομάδα διασχίζει μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και οι παραιτήσεις, σε συνδυασμό με τις ανακατατάξεις που (ξανά) έρχονται, δεν βοηθούν την παρούσα κατάσταση.

Alpine

Από τις χειμερινές δοκιμές ακόμα, φαινόταν ότι η Alpine δεν έχει πάρει με την A524 την κατεύθυνση που θα ήθελε. Πληροφορίες μάλιστα που είδαν το φως της δημοσιότητας μαρτυρούν ότι το γαλλικό μονοθέσιο είναι… υπέρβαρο, περίπου 10 κιλά παραπάνω από το ωφέλιμο λόγω ενισχυμένου monocoque.

Συν τοις άλλοις, η πρόσφυση του πίσω άξονα είναι προβληματική, ειδικά στην έξοδο των στροφών, ενώ το διαχρονικό πρόβλημα της ελλιπούς ιπποδύναμης των μονάδων ισχύος της Renault παραμένει (περίπου 15 ίπποι λιγότεροι).

Pat Fry

Οι παραιτήσεις των Matt Harman (Τεχνικός Διευθυντής) και Dirk De Beer (Επικεφαλής Αεροδυναμικής) στο ξεκίνημα της χρονιάς, ήρθαν ως φυσικό επακόλουθο και αποτελούν την απόδειξη, ότι και ο Pat Fry γνώριζε πολύ καλά τι έκανε όταν «πήδηξε από το καράβι» για να πάει στην –θεωρητικά- κατώτερη Williams.

Πλέον, η Alpine πηγαίνει στο μοντέλο McLaren, καθώς μετά τις παραιτήσεις των δύο ανθρώπων, ανακοίνωσε ότι το τεχνικό της τμήμα αποκτά νέα δομή.

Οι τρεις τομείς που έχουν να αναλάβουν τα νέα μέλη αφορούν το μηχανολογικό κομμάτι (Joe Burnell), το αεροδυναμικό (David Wheater) και το τμήμα επιδόσεων (Ciaron Pilbeam).

Mike Elliot

Αυτοί δεν αποτελούν απλά τα νέα «κεφάλια», αλλά το ξεκίνημα για κάτι καινούριο. Η Alpine σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρω το εργοστάσιό της και ο πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Mercedes-AMG, Mike Elliot φέρεται να είναι ένας από τους υποψήφιους προς επιστράτευση.

Είναι ο άνθρωπος που… απογοήτευσε τα «ασημί βέλη» με το κόνσεπτ των zeropods, μέχρι να έρθει ο Adrian Newey με την RB20 να δείξει ότι η φιλοσοφία λειτουργεί υπό προϋποθέσεις!

Αυτήν την περίοδο, ο Elliot βρίσκεται σε αναγκαστική περίοδο αδείας, πριν αποχωρήσει επίσημα από το Μπράκλεϊ. Η Alpine ενδιαφέρεται έντονα και αναμένουμε να μάθουμε, αν ο Βρετανός θα αποτελέσει ένα ακόμα κομμάτι στο νέο παζλ που θέλουν οι Γάλλοι να φτιάξουν στο Ένστοουν.