NASCAR Cup: Ο Larson υπερίσχυσε του Reddick στο Λας Βέγκας

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Kyle Larson πήρε μία μεγάλη και σημαντική νίκη στο Pennzoil 400, που σήμανε την άνοδό του στην κορυφή της βαθμολογίας.

 NASCAR Cup

Ο Kyle Larson κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του τρίτου αγώνα του φετινού πρωταθλήματος NASCAR Cup, αφού ήταν ο πρωτοπόρος για 181 από τους συνολικά 267 γύρους. Για την ακρίβεια, πήρε το απόλυτο των βαθμών, διότι ήταν 1ος τόσο στα Stage 1 και 2 (10 βαθμοί έκαστο), όσο και στο τελικό Stage που δίνει τους πολυπόθητους 40 βαθμούς της νίκης.

Σε κάθε ένα από αυτά, ο οδηγός της Hendrick Motorsports έπρεπε να συγκρατήσει τον Tyler Reddick πίσω του, πράγμα που κατάφερε. Ακόμα και προς το τέλος, που η έξοδος του Corey LaJoie επηρέασε τον αγώνα και τα τελευταία πιτ-στοπ, λόγω κίτρινης σημαίας, ο Larson με την #5 Chevrolet Camaro ZL1 βγήκε κυρίαρχος.

Στην επανεκκίνηση, ο 31χρονος Αμερικανός άνοιξε τη διαφορά, πριν δει τον αξιόμαχο Reddick να προσπερνάει όποιον έβρισκε μπροστά του και να βρίσκεται πίσω του με περίπου 20 γύρους να απομένουν. Ωστόσο, ο Larson δεν ταράχθηκε ούτε πτοήθηκε και κράτησε την Toyota Camry με το #45 στα 0,441 δευτερόλεπτα, παίρνοντας έτσι την καρό σημαία.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Kyle Larson στη σεζόν και η 24η προσωπική του στο NASCAR Cup. Επίσης, ήταν η 10η της Hendrick Motorsports στην οβάλ αγωνιστική διαδρομή του Λας Βέγκας και η τέταρτη σερί από οδηγό της στον ανοιξιάτικο αγώνα της regular season.

Ο πρωταθλητής του θεσμού, Ryan Blaney τερμάτισε 3ος, ο Ross Chastain 4ος και ο Ty Gibbs έκλεσε την πρώτη πεντάδα. Η δεκάδα συμπληρώθηκε από τους Noah Gragson, Martin Truex Jr., Denny Hamlin, Joey Logano και William Byron.

Πλέον, ο Kyle Larson είναι ο επικεφαλής της βαθμολογίας οδηγών, έχοντας μία διαφορά 8 βαθμών από τον Blaney, με τον Truex τρίτο.

Ο επόμενος αγώνα του NASCAR Cup θα διεξαχθεί στο Φίνιξ της Αριζόνα με τα 500 μίλια Shriners Children’s, την Κυριακή 10 Μαρτίου. Και αυτός, θα προβληθεί LIVE και αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ στις 22:30.