Daniel Ricciardo: Αποδίδει σε «ανωριμότητα» το ξέσπασμα του Yuki Tsunoda

×

Μαρία Ανδρεάδη

Σε «ενδοοικογενειακή» κόντρα εξελίχθηκε η εντολή της RB στον Yuki Tsunoda ώστε να δώσει τη… 13η θέση στον Daniel Ricciardo, στους τελευταίους γύρους του αγώνα στο Μπαχρέιν.

Daniel Ricciardo

Πιο συγκεκριμένα, στον 52ο γύρο, η ομάδα είπε στον Ιάπωνα οδηγό να επιτρέψει στον teammate του να παλέψει με τον Kevin Magnussen μπροστά τους, καθώς ο Αυστραλός είχε μόλις επιλέξει ένα νέο σετ μαλακής γόμας. Η απόφαση αυτή δυσαρέστησε τον 23χρονο, ο οποίος ξέσπασε στον ασύρματο, ζητώντας τη θέση πίσω εφόσον ο Ricciardo δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την προσπέραση επί του Δανού. Κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Όμως το συμβάν δεν έληξε εκεί. Μετά την καρό σημαία, ο Tsunoda φάνηκε να κάνει ένα απότομο προσπέρασμα έναντι του teammate του στη στροφή 8, γλιτώνοντας οριακά την επαφή.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θεωρεί ότι συνέβη, ο Ricciardo είπε: «Δεν ξέρω, προσπάθησα να μείνω ήρεμος στον ασύρματο. Ίσως ανωριμότητα; Είμαι λογικός αυτήν τη στιγμή, οπότε ας το αποκαλέσουμε ανωριμότητα

«Προφανώς ήταν αγανακτισμένος με την εντολή της ομάδας αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό είναι κάτι για το οποίο μιλάμε πριν τον αγώνα,» εξήγησε. «Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιήσω τη μαλακή γόμα στο τέλος του αγώνα, οπότε γνώριζε ότι θα είχα πλεονέκτημα στον ρυθμό τότε