Jos Verstappen: "H Red Bull κινδυνεύει να διαλυθεί αν ο Horner δεν φύγει"

×

Καθώς ένα Σαββατοκύριακο υψηλής έντασης για τον Horner έφτασε στο τέλος του με ένα εμφατικό 1-2 για τη Red Bull στο Μπαχρέιν, η κατάσταση γύρω από το μέλλον του πήρε μια δραματική ανατροπή αργά το βράδυ του Σαββάτου καθώς ο πατέρας του Max Verstappen τον κάλεσε να φύγει από τη Red Bull.

Max Verstappen - Jos Verstappen

Ο Horner έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από την εταιρεία ενεργειακών ποτών της Red Bull μετά από καταγγελίες εναντίον του από μια γυναίκα υπάλληλο για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η έρευνα που διήρκεσε οκτώ εβδομάδες για τη συμπεριφορά του ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με τη Red Bull να απορρίπτει τους ισχυρισμούς και να απαλλάσσει τον Horner.

Ωστόσο, μόλις 24 ώρες αργότερα, σε μια κίνηση που είχε σχεδιαστεί σαφώς για να εξαναγκάσει τον Horner να φύγει, στάλθηκαν ανώνυμα email σε ανώτερα στελέχη της F1, συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών ομάδων και των μέσων ενημέρωσης, αποκαλύπτοντας τα υποτιθέμενα στοιχεία που ενοχοποιούν τον Horner.

Μιλώντας στη βρετανική ταμπλόιντ Daily Mail, ο Jos Verstappen είπε: «Υπάρχει ένταση εδώ όσο παραμένει στη θέση του. Η ομάδα κινδυνεύει να διαλυθεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει όπως είναι. Θα εκραγεί. Παίζει το θύμα, όταν είναι αυτός που προκαλεί τα προβλήματα».

Τα δυνατά λόγια από τον πατέρα Verstappen είναι σημαντικά λόγω της τεράστιας επιρροής που έχει ο γιος του στην ομάδα.

Ο Μax Verstappen “ανακρίθηκε” πολλές φορές το Σαββατοκύριακο του Μπαχρέιν για τις απόψεις του για τον Horner και επανειλημμένα ήταν πολύ προσεκτικός σε ό,τι λέει.

Ερωτηθείς το βράδυ της Παρασκευής αν πίστευε στον Ηοrner, ο Ολλανδός οδηγός είπε: «Ακούστε, όταν κοιτάζω πώς λειτουργεί ο Christian μέσα στην ομάδα, ήταν ένα απίστευτο αφεντικό της ομάδας. Οπότε απολύτως, από αυτή την πλευρά των πραγμάτων, δεν μπορείς καν να το αμφισβητήσεις. Άρα με αυτό ασχολούμαι κι εγώ. Μιλάω πολύ στον Christian. Και επίσης, φυσικά, όλο το Σαββατοκύριακο εδώ, είναι πλήρως αφοσιωμένος στην ομάδα. Όμως, όπως είπα πριν, εστιάζουμε μόνο στην πλευρά των επιδόσεων των πραγμάτων. Και έτσι δουλεύουμε όλοι μαζί».

Υπήρξαν φήμες ότι ο Jos Verstappen έχει εμπλακεί στο powerplay στα παρασκήνια που προσπαθεί να βγάλει τον Horner από τον ρόλο του Red Bull.

«Αυτό δεν θα είχε νόημα», είπε o ίδιος. «Γιατί να το κάνω αυτό όταν ο Max τα πάει τόσο καλά εδώ;»

Την ίδια ώρα ο Toto Wolff κριτικάρει ανοιχτά την στάση της FIA που δεν έχει αναλάβει καμία δράση σχετικά με το θέμα του Horner. «Είναι τόσο μεγάλο το θέμα, που δεν θέλω να μειώσω την όλη κατάσταση κάνοντας να φαίνεται ότι ο τύπος της Mercedes ή της McLaren μιλάει για τον τύπο της Red Bull. «Ας δούμε που θα πάει τις επόμενες μέρες. Ελπίζω πολύ ότι το όργανο επιβολής κυρώσεων και ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων θα καθορίσουν σωστά την πoρεία των πραγμάτων».

Ενώ πηγές της FIA ανέφεραν ότι η απροθυμία της να ενεργήσει μονομερώς οφείλεται στο ότι θεωρεί το θέμα εξ ολοκλήρου ως εσωτερικό πρόβλημα για τη Red Bull, ο Wolff δεν το βλέπει έτσι. Θεωρεί ότι ο τρόπος με τον οποίο η F1 στο σύνολό της ανταποκρίνεται σε ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά παρέχει ένα δείκτη για τη θέση της στον ευρύτερο κόσμο.

«Νομίζω ότι ο χειρισμός της κατάστασης είναι πολύ κρίσιμος για τη F1», είπε. «Δεν είναι στα χέρια των ανταγωνιστών να αναλάβουν δράση και θα πρέπει να δούμε τους εαυτούς μας ως προς το τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε σε όλα αυτά τα θέματα: ισότητα και διαφορετικότητα. Αυτό κάνουμε.

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαστε στην πρώτη γραμμή σε αυτό. Για να κρίνουμε για ένα άλλο άτομο ή άλλη ομάδα, είναι η FIA που πρέπει να το κάνει».