GP Μπαχρέιν: 1-2 για τη Red Bull με νίκη Verstappen, 3ος ο Sainz

×

Μαρία Ανδρεάδη

O Max Verstappen κατάφερε να μετατρέψει την πρώτη pole position της χρονιάς σε πρώτη νίκη για το 2024, με τον Sergio Perez και τον Carlos Sainz να συμπληρώνουν το βάθρο.

GP Μπαχρέιν

Η εκκίνηση του πρώτου αγώνα της σεζόν κύλησε ομαλά για την μπροστινή πλευρά του grid, με τον Max Verstappen όχι μόνο να διατηρεί την πρωτοπορία αλλά και να ανοίγει γρήγορα τη διαφορά. Στην πίσω πλευρά, ωστόσο, ένα αργό φρενάρισμα του Nico Hulkenberg προκάλεσε χάος στις μεσαίες και πίσω θέσεις, με τον Lance Stroll να κάνει τετακέ. Ο οδηγός της Haas ήταν ο μεγάλος χαμένος, όμως,  καθώς από την 9η θέση «έπεσε» απευθείας στην τελευταία.

GP Μπαχρέιν

Ήδη από τους πρώτους γύρους, ο Charles Leclerc φάνηκε να «λυγίζει» στην πίεση, δίνοντας την ευκαιρία στον George Russell να τον προσπεράσει. Την ίδια ώρα που ο Μονεγάσκος επέμενε στον ασύρματο ότι έχει τον ρυθμό για να φτάσει και να παλέψει με τους μπροστινούς, δέχθηκε προσπέρασμα και από τον Sergio Perez στον 7ο γύρο.

Τρεις γύρους αργότερα, ο Logan Sargeant έχασε το φρενάρισμα και σταμάτησε προς ώρας εκτός πίστας, εμφανίζοντας τις κίτρινες σημαίες, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην πίστα και να συνεχίσει τον αγώνα του από την τελευταία θέση.

GP Μπαχρέιν

Λίγο πριν τις πρώτες αλλαγές, ο Carlos Sainz πέτυχε ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα επί του teammate του για την 4η θέση. Ήταν προφανές ότι ο Ισπανός είχε το βλέμμα του «καρφωμένο» στο βάθρο. Στον 12ο/13ο γύρο, πραγματοποίησε η πλειονότητα των οδηγών τις αλλαγές ελαστικών, με άπαντες να επιλέγουν σετ σκληρής γόμας. Έτσι, η «τράπουλα» ανακατεύτηκε προσωρινά, ειδικά στις μπροστινές θέσεις.

GP Μπαχρέιν

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Sainz να προσπεράσει ξανά τον Leclerc, αυτήν τη φορά στον 17ο γύρο και πάλι για την 4η θέση. Ο Ισπανός συνέχισε την επέλασή του, αφήνοντας πίσω του και τον Russell, διεκδικώντας το τρίτο σκαλί του βάθρου. Στο μεταξύ, ο Sergio Perez είχε καταφέρει να ανελιχθεί μέχρι τη 2η θέση.

Με το… αριστερό ξεκίνησε η σεζόν για την Kick Sauber και τον Valtteri Bottas, που δεν είχαν προετοιμαστεί σωστά για το pit stop του Φινλανδού, «εγκλωβίζοντάς» τον σε μία αλλαγή 52,4 δευτερολέπτων.

Με τη δεύτερη αλλαγή του, ο Μονεγάσκος φάνηκε να ανεβάζει ρυθμό, σημειώνοντας προσωρινούς ταχύτερους γύρους, χωρίς όμως να κλείνει σημαντικά τη διαφορά από τον Russell.

GP Μπαχρέιν

Στον 37ο γύρο, ο Lando Norris πέρασε τον Fernando Alonso για την 6η θέση, με τον Ισπανό γερόλυκο να απειλείται από τον Lewis Hamilton που είχε ξεκινήσει την ανοδική του πορεία από την 9η θέση. Ο Βρετανός πρωταθλητής κατάφερε πράγματι να ολοκληρώσει την κίνησή του και να ανέβει μέχρι την 7η θέση, χωρίς όμως να μπορεί να προφτάσει τον συμπατριώτη του στη McLaren.

13 γύρους πριν την καρό σημαία, ο Russell ένιωθε την απειλή του Leclerc και τελικά οδηγήθηκε σε λάθος, ανοίγοντας τον δρόμο για την 4η θέση στον Μονεγάσκο.

Στο μεταξύ, μία κόντρα εξελίχθηκε μεταξύ των δύο RB, με τον Daniel Ricciardo να ζητά εντολή της ομάδας ώστε να περάσει τον teammate του, Yuki Tsunoda, με ένα σετ μαλακής γόμας. Η εντολή πράγματι δόθηκε και ο Αυστραλός ανέβηκε στην 13η θέση για να κυνηγήσει τον Kevin Magnussen και τον Zhou Guanyu μπροστά του. Ο Ιάπωνας, ωστόσο, δε δίστασε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στον ασύρματο.

GP Μπαχρέιν

Ο Max Verstappen κατάφερε να ολοκληρώσει ανενόχλητος τον αγώνα του, με διαφορά 22 (!) δευτερολέπτων από τον teammate του, Sergio Perez. Πίσω τους, 3ος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Carlos Sainz, με αντίστοιχη διαφορά 14 δευτερολέπτων από τον έτερο οδηγό της Ferrari.

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Perez, Sainz, Leclerc, Russell, Norris, Hamilton, Piastri, Alonso, Stroll, Zhou, Magnussen, Ricciardo, Tsunoda, Albon, Hulkenberg, Ocon, Gasly, Bottas, Sargeant.

GP Μπαχρέιν

GP Μπαχρέιν

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP Μπαχρέιν